Rizoto s kuřecím masem

35 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 168669x
Rizoto z jasmínové rýže, pečeného masa, cibulky a kukuřice.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařilo 7 lidí)


Postup přípravy receptu

Na recept použijeme kuřecí stehno - běžně upečené. Využijeme tak navíc připravenou porci. Stehno zbavíme kůže, maso oddělíme od kosti a nakrájíme na kousky.

Rýži opláchneme, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme rozdrobenou půlku bujonu a kari. Přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí a nabobtnání rýže 15 - 20 minut.

Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Cibuli dozlatova osmažíme na lžíci olivového oleje, zasypeme mraženou kukuřicí a podlijeme vodou (asi 1 dl). Osolíme, opepříme a necháme vodu vydusit, kukuřici změknout. Odstavíme.

Rýži promícháme se zeleninou, masem a podle chuti ještě dosolíme, dopepříme, přidáme jiné koření podle chuti.

Rizoto s kuřecím masem podáváme jako teplý hlavní chod s čerstvou zeleninovou přílohou. Zdobíme čerstvými bylinkami.

Michy autor receptu:

Rizoto s kuřecím masem

Počet přidaných receptů: 3421

Ingredience

4,2
skvělý recept
56 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rizoto s kuřecím masem

Přidat příspěvek k receptu Rizoto s kuřecím masem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept