reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rizoto s kuřecím masem

Rizoto z jasmínové rýže, pečeného masa, cibulky a kukuřice.


  • 4,3

    59×

    4,2 59
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Na recept použijeme kuřecí stehno - běžně upečené. Využijeme tak navíc připravenou porci. Stehno zbavíme kůže, maso oddělíme od kosti a nakrájíme na kousky.

Rýži opláchneme, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme rozdrobenou půlku bujonu a kari. Přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí a nabobtnání rýže 15 - 20 minut.

Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Cibuli dozlatova osmažíme na lžíci olivového oleje, zasypeme mraženou kukuřicí a podlijeme vodou (asi 1 dl). Osolíme, opepříme a necháme vodu vydusit, kukuřici změknout. Odstavíme.

Rýži promícháme se zeleninou, masem a podle chuti ještě dosolíme, dopepříme, přidáme jiné koření podle chuti.

Rizoto s kuřecím masem podáváme jako teplý hlavní chod s čerstvou zeleninovou přílohou. Zdobíme čerstvými bylinkami.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Rizoto s kuřecím masem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.