Rizoto s dýní a sýrem Taleggio

1 hod | hlavní chod | 4 porce | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 780x
Recept na rizoto s dýní a sýrem Taleggio.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

V hrnci pomalu přivedeme k varu zeleninový vývar a udržujeme ho při slabém varu. Ve větším hrnci s těžkým dnem rozpustíme máslo a přidáme cibuli. Vaříme na mírném ohni dokud, nezesklovatí. Přidáme rýži, zamícháme a přidáme 1 1/2 šálku horkého vývaru. Mícháme, dokud rýže neabsorbuje většinu tekutiny, přidáme dalších 1 a 1/2 šálku horkého vývaru. Opět mícháme, dokud se vývar nevsákne, poté přidáme 1 a 1/2 šálku dýně.

Opakujeme ještě jednou s 1 a 1/2 šálkem horkého vývaru, přidáme sůl a pepř podle chuti. Pokračujeme v míchání, dokud se většina vývaru nevsákne do rýže. Po asi 13-14 minutách ochutnáme. Je-li potřeba, dochutíme. Rýže by měla být pevná, ale zároveň měkká (al dente). Necháme rizoto trochu odstát před přidáním sýra, takže bude mít krémovou texturou a nebude tuhé.

Rizoto podáváme do hlubokých talířů, ozdobíme kostkami vařené dýně a taleggio sýrem.

Alakarte-cz autor receptu:

Rizoto s dýní a sýrem Taleggio

Počet přidaných receptů: 169

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rizoto s dýní a sýrem Taleggio

Přidat příspěvek k receptu Rizoto s dýní a sýrem Taleggio
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept