reklama
hledat uživatel
       

Rizoto s chřestem

Recept na jemné rizoto dušené s kousky chřestu a bílým vínem. Ke konci přidáme bylinky a sýr.


  • 3,0

    808×

    2,9 808
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Chřest oloupeme a odřízneme špičky. Špičky chřestu vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 1 hodinu, poté slijeme. Stonky chřestu rozdělíme na kousky dlouhé asi 4 cm a povaříme je ve vývaru do křupava (cca 12 minut), poté stonky chřestu slijeme, chřestový vývar uchováme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Cibuli orestujeme na pánvi na kousky másla, přidáme rýži a dusíme asi 3 minuty, zalijeme vínem a osolíme. Když se víno skoro vaří, zalijeme horkým chřestovým vývarem a na mírném ohni rýži vaříme asi 20 - 30 minut. Rýži dochutíme, přidáme nasekané bylinky s chřestem a gorgonzolou a jemně promícháme.

Rizoto s chřestem podáváme samostatně, případně jako přílohu.

Foto: Shutterstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Rizoto s chřestem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.