Rizoto s chřestem a žampiony

1 hod | hlavní chod | 4 porce | Ostatní kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 109x
Přestože se toto rizoto nepřipravuje jako klasické italské, není suché a sypké, jak by se mohlo zdát. Recept stojí za zkoušku!
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Česnek a jednu velkou cibuli a oloupeme a nakrájíme nadrobno. V zapékací míse rozpustíme 30 g másla a cibuli s česnekem lehce osmahneme. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme rýži a chvíli opékáme. Po pár minutách přilijeme zeleninový vývar, víno a ještě necháme probublat.

Mezitím si rozehřejeme troubu na 180 °C. Zapékací mísu vložíme do trouby a necháme 40 minut zapékat.

Zatímco se rýže zapéká, uvaříme vejce. Dále očistíme žampiony a nakrájíme je na větší kousky. Z chřestu odkrojíme dřevnaté konce a stonky oloupeme a nakrájíme. Hlavičky chřestu si dáme stranou na pozdější úpravu.

V hrnci s osolenou vodu asi 3 minuty povaříme nakrájené stonky chřestu. Na pánvi rozpustíme máslo a žampiony na něm orestujeme. Přidáme hlavičky chřestu a krátce podusíme. Parmezán a eidam nastrouháme. Trochu parmezánu necháme bokem na dozdobení. Vejce zbavíme skořápky a nakrájíme.

Všechny suroviny na rizoto dobře promícháme, dochutíme solí a pepřem.

Rizoto s chřestem a žampiony na talíři posypeme zbylým parmezánem a podáváme.

autor receptu:

Rizoto s chřestem a žampiony

Počet přidaných receptů: 68

Ingredience

na porce
Vaše cena 2549 běžně 4598 Kč sleva 45 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,3
slabší recept
6 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Rizoto s chřestem a žampiony

Recept se nachází v 7 kuchařkách
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4150 receptů
Zorňafa
1. aa-1 827 receptů
bobo
Jednoduche recepty 27 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rizoto s chřestem a žampiony

Přidat příspěvek k receptu Rizoto s chřestem a žampiony
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept