Rizoto s chřestem a žampiony

1 hod | hlavní chod | 4 porce | Ostatní kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 113x
Přestože se toto rizoto nepřipravuje jako klasické italské, není suché a sypké, jak by se mohlo zdát. Recept stojí za zkoušku!
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Česnek a jednu velkou cibuli a oloupeme a nakrájíme nadrobno. V zapékací míse rozpustíme 30 g másla a cibuli s česnekem lehce osmahneme. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme rýži a chvíli opékáme. Po pár minutách přilijeme zeleninový vývar, víno a ještě necháme probublat.

Mezitím si rozehřejeme troubu na 180 °C. Zapékací mísu vložíme do trouby a necháme 40 minut zapékat.

Zatímco se rýže zapéká, uvaříme vejce. Dále očistíme žampiony a nakrájíme je na větší kousky. Z chřestu odkrojíme dřevnaté konce a stonky oloupeme a nakrájíme. Hlavičky chřestu si dáme stranou na pozdější úpravu.

V hrnci s osolenou vodu asi 3 minuty povaříme nakrájené stonky chřestu. Na pánvi rozpustíme máslo a žampiony na něm orestujeme. Přidáme hlavičky chřestu a krátce podusíme. Parmezán a eidam nastrouháme. Trochu parmezánu necháme bokem na dozdobení. Vejce zbavíme skořápky a nakrájíme.

Všechny suroviny na rizoto dobře promícháme, dochutíme solí a pepřem.

Rizoto s chřestem a žampiony na talíři posypeme zbylým parmezánem a podáváme.

autor receptu:

Rizoto s chřestem a žampiony

Počet přidaných receptů: 85

Ingredience

na porce
2,3
slabší recept
6 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rizoto s chřestem a žampiony

Přidat příspěvek k receptu Rizoto s chřestem a žampiony
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept