reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

Postup přípravy

Česnek a jednu velkou cibuli a oloupeme a nakrájíme nadrobno. V zapékací míse rozpustíme 30 g másla a cibuli s česnekem lehce osmahneme. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme rýži a chvíli opékáme. Po pár minutách přilijeme zeleninový vývar, víno a ještě necháme probublat.

Mezitím si rozehřejeme troubu na 180 °C. Zapékací mísu vložíme do trouby a necháme 40 minut zapékat.

Zatímco se rýže zapéká, uvaříme vejce. Dále očistíme žampiony a nakrájíme je na větší kousky. Z chřestu odkrojíme dřevnaté konce a stonky oloupeme a nakrájíme. Hlavičky chřestu si dáme stranou na pozdější úpravu.

V hrnci s osolenou vodu asi 3 minuty povaříme nakrájené stonky chřestu. Na pánvi rozpustíme máslo a žampiony na něm orestujeme. Přidáme hlavičky chřestu a krátce podusíme. Parmezán a eidam nastrouháme. Trochu parmezánu necháme bokem na dozdobení. Vejce zbavíme skořápky a nakrájíme.

Všechny suroviny na rizoto dobře promícháme, dochutíme solí a pepřem.

Rizoto s chřestem a žampiony na talíři posypeme zbylým parmezánem a podáváme.

reklama

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Rizoto s chřestem a žampiony