reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rizoto s červenou řepou

Každý si v tomto pokrmu může přidat či ubrat nějakou ingredienci, záleží na chuti. Já třeba dávám více parmezánu a o něco víc červeného vína. Tymián či rozmarýn dávám nakonec jako ozdobu.


  • 4,8

    20×

    4,8 20
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Na trošce olivového oleje necháme zpěnit na jemno nakrájenou červenou cibuli, ke které přidáme tenké proužky nebo kostičky syrové červené řepy. Není nutné řepu s cibulí nijak extra dlouho restovat, takže přidáme rýži, nejlépe rýži Arborio, když nemáme, můžeme použít i klasickou a nechat ji chvíli na pánvi, dokud nezačne jemně syčet. To je znamení k tomu, abychom přidali 1 dl suchého červeného vína, které necháme téměř odpařit.

Jakmile z vína na pánvi téměř nic nezůstane, je čas na vývar, který musíme postupně přilévat, dokud nebude rýže uvařená. Pokud nemáme připravený domácí vývar, rozpustíme si v horké vodě zeleninový bujon. Na pánvi musí být pořád tekutina, aby rizoto nebylo suché. V tomto bodě je ideální použít trochu soli. Záleží také, jak výrazný a dochucený máme vývar.

Jakmile máme pocit, že je rýže tak akorát, přidáme k ní nastrouhaný parmazán a promícháme. Měl by se celý rozpustit. Pak přijde na řadu máslo a tymián - můžeme dát i rozmarýn. Rizoto s červenou řepou nezapomeneme ochutnat, jestli není potřeba přidat trošku více soli nebo pepře.

Rizoto s červenou řepou rozdělíme na nahřáté talíře a ihned podáváme jako zdravý a rychlý hlavní chod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Rizoto s červenou řepou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.