reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rizoto s červenou řepou

Každý si v tomto pokrmu může přidat či ubrat nějakou ingredienci, záleží na chuti. Já třeba dávám více parmezánu a o něco víc červeného vína. Tymián či rozmarýn dávám nakonec jako ozdobu.


  • 4,8

    20×

    4,8 20
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Na trošce olivového oleje necháme zpěnit na jemno nakrájenou červenou cibuli, ke které přidáme tenké proužky nebo kostičky syrové červené řepy. Není nutné řepu s cibulí nijak extra dlouho restovat, takže přidáme rýži, nejlépe rýži Arborio, když nemáme, můžeme použít i klasickou a nechat ji chvíli na pánvi, dokud nezačne jemně syčet. To je znamení k tomu, abychom přidali 1 dl suchého červeného vína, které necháme téměř odpařit.

Jakmile z vína na pánvi téměř nic nezůstane, je čas na vývar, který musíme postupně přilévat, dokud nebude rýže uvařená. Pokud nemáme připravený domácí vývar, rozpustíme si v horké vodě zeleninový bujon. Na pánvi musí být pořád tekutina, aby rizoto nebylo suché. V tomto bodě je ideální použít trochu soli. Záleží také, jak výrazný a dochucený máme vývar.

Jakmile máme pocit, že je rýže tak akorát, přidáme k ní nastrouhaný parmazán a promícháme. Měl by se celý rozpustit. Pak přijde na řadu máslo a tymián - můžeme dát i rozmarýn. Rizoto s červenou řepou nezapomeneme ochutnat, jestli není potřeba přidat trošku více soli nebo pepře.

Rizoto s červenou řepou rozdělíme na nahřáté talíře a ihned podáváme jako zdravý a rychlý hlavní chod.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Rizoto s červenou řepou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.