reklama
hledat uživatel
       

Řízky z patizonu

Patizon je opomíjenou zeleninou, přitom z něj lze velmi jednoduše připravit chutný hlavní chod. Recept zvládne každý.


  • 2,6

    2,6 5
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Patizony dobře omyjeme a nakrájíme na centimetrové plátky. Plátky patizonu osolíme z obou stran a necháme vypotit. Poté je osušíme pomocí papírového ubrousku.

Připravíme si misku s moukou, misku s vejci rozšlehanými se smetanou nebo mlékem a misku se strouhankou. Připravené plátky patizonu obalíme v připraveném trojobalu.

Připravené patizonové řízky klademe do rozpáleného oleje a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Řízky z patizonu podáváme s bramborovou kaší jako hlavní chod.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Řízky z patizonu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.