Risotto s cuketou a parmazánem

30 min | hlavní chod | 4 porce | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 623x
Vyzkoušejte recept na pravé italské risotto!
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Cibulku očistíme a bez natě nakrájíme nadrobno. Cuketu omyjeme, odřízneme konce a podélně rozřízneme na čtvrtky. Cuketu nakrájíme na drobné kousky.

Na polovině másla necháme zpěnit cibulku, pozor, nesmí být dohněda! K cibulce vsypeme nepropláchnutou rýži arborio a 2 minuty opékáme.

Rozvoněnou rýži zalijeme asi naběračkou vývaru a za stálého míchání necháme vývar do rýže nasáknout. Poté přisypeme cuketu, promícháme, znovu přilijeme vývar a necháme pod pokličkou asi 16 - 18 minut vařit za občasného promíchání. Vývar přiléváme podle potřeby během celého vaření. Rýže by rozhodně neměla zůstat suchá. Ve výsledku je měkká, mazlavá na povrchu a uvnitř uvařená na skus, tak je to správně.

Parmazán nahrubo nastrouháme. Do hotového risotta vmícháme parmazán a promícháme. Nakonec do risotta energicky zašleháme zbylý kousek másla, získá krémovitější konzistenci. Je-li potřeba, mírně osolíme.

Pravé italské risotto s cuketou a parmazánem ihned po přípravě servírujeme a podáváme jako hlavní chod.

Michy autor receptu:

Risotto s cuketou a parmazánem

Počet přidaných receptů: 3525

Ingredience

na porce
3,8
dobrý recept
7 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Risotto s cuketou a parmazánem

Přidat příspěvek k receptu Risotto s cuketou a parmazánem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept