reklama
hledat uživatel
       

Římské brambory

Brambory pečené na římském kmínu. Zůstaly vám doma brambory od včerejšího obědu a nevíte, co s nimi? Zkuste tento recept. Brambory jsou vhodnou přílohou k pečenému masu.


  • 3,0

    263×

    3 263
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 579 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 687 hodnocení

Základní suroviny k pečení vánočního cukroví

17. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Recept na bramborový guláš s klobásou krok za krokem

17. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 685 hodnocení

Videorecept: Vánoční pracny podle Anny

16. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Videorecept: Vláčné hruškové lívance podle Anny

16. 11. 2019

Postup přípravy

Brambory nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Na vyšší pánvi rozehřejeme olej a na něm orestujeme kmín. Citron pořádně omyjeme, spaříme a škrabkou z něj oloupeme kůru. Tu nasekáme.



Ve vyšší pánvi rozpálíme olej a kmín na něm zprudka a rychle orestujeme. Pak přidáme brambory, osolíme je a opepříme za stálého míchání je smažíme, dokud nezezlátnou.



Pak vmícháme česnek a brambory ještě minutku opékáme.

Hotové brambory podáváme posypané citronovou kůrou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Římské brambory

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.