reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rillettes - škvařené sádlo s masem

Rillettes je francouzský recept na výborné škvařené sádlo s masem. Vyzkoušejte tento základní předpis, který je sice časově náročný, ale určitě nezklame.


  • 4,5

    16×

    4,5 16
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 556 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Postup přípravy

Vepřové sádlo nakrájíme na kostky o hraně asi 2 cm a krkovičku nakrájíme na větší kostky o hraně asi 4 cm a osolíme.

Do kastrolu vložíme nakrájené sádlo, které na velmi mírné teplotě škvaříme tak dlouho, dokud škvarky nepustí tuk a budou mít ještě světlou barvu. Pak do kastrolu přidáme vepřovou krkovici, vše promícháme, zakryjeme a zvolna "táhneme" ve vlastní šťávě asi 1,5 - 2 hodiny. Po této době vše podlijeme vínem a opět zakryté zvolna dusíme asi 1 hodinu. Maso se nesmí škvařit, ale jen zvolna vařit. Potom přidáme pepř a dále již nezakryté zvolna vaříme další hodinku. Jakmile se maso rozpadá na vlákna, vše promícháme a odstavíme z tepla. Zchladlé Rillettes nalijeme do sklenic a v chladu necháme ztuhnout.

Škvařené sádlo s masem výborně chutná na tmavém chlebu s jarní cibulkou. Rillettes však můžeme použít i na opečení vařených brambor nebo jím ochutit krémovou bramboračku s kroupami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Rillettes - škvařené sádlo s masem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.