podle potřeby | ||
---|---|---|
kakao | ||
krém | ||
0.5 ks | citron | |
6 lžic | cukr moučka | |
500 g | ricotta | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
250 ml | smetana ke šlehání | |
1 balíček | smeta-fix | |
těsto | ||
250 g | piškoty |
Nejprve si ušleháme smetanu se smeta-fixem. V misce smícháme ricottu s cukrem moučka a přidáme ušlehanou smetanu. Nakonec přimícháme vanilkový cukr a šťávu z půlky citronu. Dortovou formu vyložíme folií. Na dno dáme vrstvu piškotů, na ně rozetřeme třetinu krému. Poté si nabereme do čajového sítka holandské kakao a krém jím posypeme. Pak uděláme další vrstvu piškotů, krému a kakaa. Nakonec dáme vrstvu piškotů. Poslední třetinu krému smícháme s kakaem a navrstvíme na piškoty. Ricottový malakov posypeme pořádnou vrstvou kakaa. Ricottový malakov necháme přes noc uležet v lednici a druhý den můžeme podávat.
Letní svatební dorty a zákusky: Jaké jsou nejnovější trendy?
Svatby jsou stále nejčastěji k vidění právě v létě, tak i svatební trendy jsou právě v tuto dobu diskutovaným tématem. Jaké jsou letošní svatební novinky? Liší se moc od těch loňských? Pojďme se zaměřit na svatební dorty a zákusky na svatební tabuli. Jaké jsou letos „in“?
Čokoládový Sacher dort: Naučíme vás ho krok za krokem
Recept na velmi oblíbený a chuťově úžasný čokoládový dort, který podle našeho fotonávodu hravě zvládnete.
Autor:jitaf
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena