reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ričet - kroupy se zeleninou

Slovinská národní pochoutka.


  • 4,3

    24×

    4,3 24
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kroupy slijeme, propláchneme je horkou vodou, zalijeme a necháme vařit doměkka - nejrychleji se nám to podaří v tlakovém hrnci, máme hotovo asi za 15 minut. Mezitím si očistíme připravenou zeleninu a nakrájíme ji na kostičky, nasekáme nadrobno cibuli, slijeme namočené fazole a přidáme ke kroupám. Vše znovu povaříme spolu s bobkovým listem dalších asi 8 minut.

Když jsou všechny ingredience měkké, vyjmeme bobkový list, propasírujeme rajčata, podle potřeby můžeme ještě zředit vodou, osolíme, opepříme, přidáme bylinky a koření - kromě česneku a petrželové natě - a necháme ještě vzkypět.

Nakonec ričet zahustíme asi dvěma lžícemi mouky rozmíchanými v troše vody. Krátce povaříme a zcela na závěr přidáme nasekanou petrželovou nať a česnek.

Ričet podáváme s nejlépe tmavým celozrnným chlebem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Ričet - kroupy se zeleninou

    Celkový počet komentářů: 1

    • lucrany
      lucrany

      O víkendu jsme doma vyzkoušeli tento zajímavý recept. Trochu jsme si ho upravili podle sebe (třeba jsem nepřidávala brambory a některá koření) a výsledek opravdu hodně překvapil. Všichni jsme si moc pochutnali :).

      04.09.2008 08:54:03

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Ričet - kroupy se zeleninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.