reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Řezy s kaštanovou náplní a karamelovou šlehačkou

Velmi nadýchaný zákusek, lehký jak vánek. Trošku pracnější na přípravu, ale stojí to za to! Výborný recept.


  • 5,0

    5 3
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

náplň

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 656 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 729 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty

24. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 602 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Postup přípravy

Nejprve si připravíme kaštanové pyré. Kaštany na pyré dáme do vody a vaříme zhruba 45 minut. Po uvaření je oloupeme a i tu hnědou slupku uvnitř. Takto připravená jádra kaštanů rozmixujeme.

Na těsto vyšleháme celá vejce s cukrem. Přidáme olej, mouku, kakao, kypřící prášek a promícháme. Těsto dáme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě. Upečený korpus potom necháme vychladnout na plechu.

Na náplň si z mléka a z vanilkového pudinku uvaříme hustou kaši a necháme ji vychladnout. Máslo, cukr moučka a kaštanové pyré spolu utřeme a přimícháme do vychladlé kaše.

Na krém necháme zkaramelizovat cukr na pánvi, ale dříve než se úplně rozpustí, zalijeme ho mlékem. Zkaramelizovaný cukr necháme vychladnout a smícháme ho se šlehačkami, ztužovačem a vyšleháme.

Na korpus nejprve naneseme vrstvu náplně a poté vrstvu krému. Na vrchu ozdobíme hoblinkami z čokolády a necháme řezy v chladnu ztuhnout.

Řezy s kaštanovou náplní a karamalovou šlehačkou nakrájíme a podáváme jako výborný nadýchaný zákusek ke kávě nebo čaji.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Řezy s kaštanovou náplní a karamelovou šlehačkou

    Celkový počet komentářů: 3
    • Lalina
      Lalina

      Vďaka, lebo v poslednej dobe je najbežnejšie balenie 125g .

      22.11.2012 15:44:31

    • Jana Barcalová
      Jana Barcalová

      beru to tak, že klasická kostka másla váží 250g, tak mám na mysli 125g másla

      22.11.2012 12:36:23

    • Lalina
      Lalina

      0,5 kostky másla - to je čo za váhu? 100g, 125, 200, 250, alebo 300 g balenia?

      20.11.2012 12:01:27



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Řezy s kaštanovou náplní a karamelovou šlehačkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.