reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Řezy s broskvemi, krémem a želé

Recept na úžasné ovocné řezy, které si každý zamiluje.


  • 4,0

    4 4
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

glazura

krém

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 744 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 983 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 706 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem

27. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 766 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Dokonalá, přitom tak jednoduduchá: Píchaná buchta krok za krokem

24. 5. 2020

Postup přípravy

Do mísy rozklepneme vejce a přisypeme oba druhy cukru. Elektrickým šlehačem šleháme nejdříve při střední rychlosti a potom na nejvyšší, abychom získali téměř bílou ušlehanou pěnu - cukr se úplně rozpustí. Čím více vejce ušleháme, tím kypřejší těsto bude, takže nespěchejme!

Následně snížíme rychlost elektrického šlehače na střední. Do připravené pěny po lžičkách přidáváme prosátou mouku s práškem do pečiva a nastrouhanou citronovou kůrou.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto nalijeme na plech s vyšším okrajem a vyložený pečícím papírem. Korpus pečeme na střední mřížce, dokud se na povrchu nezpevní a nezezlátne.

Na náplň ušleháme šlehačku, aby byla tuhá. Potom šlehačku opatrně smícháme s kysanou smetanou a do směsi přimícháme cukr. Vzniklý krém rovnoměrně rozetřeme na vychladlý korpus, navrch poklademe okapaným ovocem a necháme v chladu trochu ztuhnout. Mezitím připravíme ovocné želé.

Šťávu z obou kompotů dolijeme vodou, abychom získali 750 ml tekutiny. Přidáme cukr a vanilkový pudink v prášku. Důkladně rozmícháme v ovocném základu a pak povaříme - výsledkem by měl být krásně hladký krém. Až želé trochu vychladne, nalijeme ho na náplň s mandarinkami a dáme do chladu ztuhnout.

Řezy s broskvemi, krémem a želé podáváme jako vynikající moučník k různých příležitostem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Řezy s broskvemi, krémem a želé

    Celkový počet komentářů: 1

    • veraricna
      veraricna

      Komentář k receptu Řezy s broskvemi, krémem a želé

      Je to s broskvemi i s mandarinkami?

      18.05.2016 09:02:31


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Řezy s broskvemi, krémem a želé

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.