reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Řezy s broskvemi, krémem a želé

Recept na úžasné ovocné řezy, které si každý zamiluje.


  • 4,0

    4 4
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

glazura

krém

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!

21. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

21. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?

21. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví

21. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Postup přípravy

Do mísy rozklepneme vejce a přisypeme oba druhy cukru. Elektrickým šlehačem šleháme nejdříve při střední rychlosti a potom na nejvyšší, abychom získali téměř bílou ušlehanou pěnu - cukr se úplně rozpustí. Čím více vejce ušleháme, tím kypřejší těsto bude, takže nespěchejme!

Následně snížíme rychlost elektrického šlehače na střední. Do připravené pěny po lžičkách přidáváme prosátou mouku s práškem do pečiva a nastrouhanou citronovou kůrou.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto nalijeme na plech s vyšším okrajem a vyložený pečícím papírem. Korpus pečeme na střední mřížce, dokud se na povrchu nezpevní a nezezlátne.

Na náplň ušleháme šlehačku, aby byla tuhá. Potom šlehačku opatrně smícháme s kysanou smetanou a do směsi přimícháme cukr. Vzniklý krém rovnoměrně rozetřeme na vychladlý korpus, navrch poklademe okapaným ovocem a necháme v chladu trochu ztuhnout. Mezitím připravíme ovocné želé.

Šťávu z obou kompotů dolijeme vodou, abychom získali 750 ml tekutiny. Přidáme cukr a vanilkový pudink v prášku. Důkladně rozmícháme v ovocném základu a pak povaříme - výsledkem by měl být krásně hladký krém. Až želé trochu vychladne, nalijeme ho na náplň s mandarinkami a dáme do chladu ztuhnout.

Řezy s broskvemi, krémem a želé podáváme jako vynikající moučník k různých příležitostem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Řezy s broskvemi, krémem a želé

    Celkový počet komentářů: 1

    • veraricna
      veraricna

      Komentář k receptu Řezy s broskvemi, krémem a želé

      Je to s broskvemi i s mandarinkami?

      18.05.2016 09:02:31


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Řezy s broskvemi, krémem a želé

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.