reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Řezy jménem Rigó Jancsi

Tradiční, ale nově pojatý recept z Maďarska.


  • 3,8

    10×

    3,8 10

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

náplň 1

náplň 2

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Potřebujeme ještě tyto pomůcky: papír na pečení, plech (50 x 30 cm), čtyřhranný rám (30 x 25 cm). Vanilkového lusku pečlivě vybereme dřeň, se kterou budeme dále pracovat.

Připravíme si čokoládové těsto. Mouku s kakaem prosejeme na papír. Mléko a olej zahřejeme na 50 °C. Utřeme vejce s cukrem, vanilkovou dření a solí. Mouku s kakaem a nakonec směs z mléka a oleje vmícháme do vaječné hmoty. Těsto natřeme na plech vyložený papírem na pečení. Za občasného dohledu pečeme při 210 °C v předehřáté troubě asi 8 minut.

Upečený korpus vyklopíme na cukrem posypaný papír. Papír na pečení stáhneme a korpus rozřízneme napříč na dvě části ( 30 x 25 cm ). Polovinu korpusu potřeme zavařeninou a ohradíme rámečkem.

Na pěnu svaříme smetanu, ve které za stálého míchání rozpustíme čokoládu. Zchladíme na 35 °C. Utřeme do pěny žloutky a opatrně je přimícháme. Všechno pak smísíme s ušlehanou smetanou.

Druhou, později horní polovinu čokoládové vrstvy řídce, jen aby byl zachován hladký povrch, natřeme pěnou a uložíme do ledničky, aby ztuhla. Zbývající pěnou naplníme rám a dáme ji vychladit nebo zmrazit.

Připravíme si šlehanou polevu: Všechny přísady kromě čokolády, tedy mléko, smetanu, cukr, vodu a sirup, smícháme v kastrolu. Směs za stálého míchání přivedeme k varu a tepelný zdroj vypneme nebo kastrol stáhneme z plotny. Přidáme jemně nasekanou nebo nastrouhanou čokoládu a mícháme tak dlouho, až se úplně rozpustí. Pak směs namixujeme. Horní polovinu čokoládové vrstvy potřeme šlehanou polevou a znovu uložíme do ledničky. Pak ji nakrájíme na kostky 5 x 5 cm.

Smetanu ušleháme s moučkovým cukrem a natřeme ji ještě přes pěnu v rámečku. Ten pak odstraníme, přiložíme přesně zaříznuté vrchní díly a nožem namočeným v horké vodě nakrájíme hotové porce.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Řezy jménem Rigó Jancsi

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.