reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Řez Obližprst

Poměrně pracné, ale velmi chutné sváteční řezy. Recept na Obližprst na Vaření.cz již je, ale můj je z jiných surovin a jiného poměru.


  • 3,1

    133×

    3 133
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

na ozdobu

náplň 1

náplň 2

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Vyšší plech vymažeme a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 200 °C.

Žloutky ušleháme s cukrem. Z bílků vyšleháme sníh. Do žloutkové pěny postupně vmícháme sníh, kakao, mouku a olej. Vše dobře promícháme. Těsto rovnoměrně rozprostřeme na připravený plech, vložíme do trouby a pečeme dozlatova. Upečený korpus na obližprst necháme vychladit.

Připravíme si parní lázeň. Nejdříve si připravíme jednu náplň. Žloutky nad parou ušleháme s mlékem, cukrem a moukou do zhoustnutí. Směs pak odstavíme a necháme vychladnout. Studenou hmotu utřeme s máslem.

Nad parou opět ušleháme bílky s cukrem.

Na řez natřeme stěrkou žloutkový krém a na něj natřeme vrstvu sněhu. Řez obližprst ozdobíme grankem nebo strouhanou čokoládou. Ještě lepší je, když se celý obližprst nechá uležet v lednici do druhého dne.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Řez Obližprst

    Celkový počet komentářů: 1

    • fazolka
      fazolka

      Tento recept neni špatný,až na jednu zásadní chybu při popisu postupu práce na žloutkový krém.Žloutky se musí VAŘIT , jinak z nich nevznikne hustá kaše (něco,jako bešamel) a pri tření s máslem se to srazí.

      20.03.2007 09:07:11


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Řez Obližprst

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.