Reveňový kompot s třešňovou šťávou a vanilkovou smetanou. Recept z rebarbory, který si zamilujete.
skořice | |
3-4 lžíce | cukr krupice |
2 lžíce | citronová šťáva |
800 g | reveň |
300 ml | třešňová šťáva |
na ozdobu | |
---|---|
4 lístky | máta |
150 ml | kysaná smetana |
1 balíček | vanilkový cukr |
3 kapky | vanilkové aroma |
příloha | |
12 ks | cukrářské piškoty |
Reveň očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostky. Do hrnce nalijeme třešňovou šťávu a přivedeme ji k varu. Vsypeme reveň a asi na 8 minut podusíme. Kompot ochutíme citronovou šťávou, skořicí i cukrem, odstavíme a necháme vychladnout. Kysanou smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a vanilkovou esencí. Reveňový kompot rozdělíme do misek, obložíme cukrářskými piškoty a každou porci ozdobíme kopečkem vanilkové smetany a lístkem máty.
Reveň neboli rebarbora: Užijte si ji v koláči, ale poznejte i její negativa
Co o rebarboře nevíte? Zjistili jsme pro vás pár zajímavostí, které vás určitě překvapí.
Fantastické recepty z rebarbory: Rebarborový koláč 8x jinak
Rebarbora je bohatá na kyselinu citronovou a jablečnou, také vitamíny skupiny B, pomáhá při detoxikaci organismu, podporuje metabolismus a posiluje krvetvorbu. Dezertům a moučníkům dodává svěží chuť. A jak využít rebarboru neboli reveň při vaření? Nejlépe do koláče!
autor Renata Hřebíčková
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena