Zahřejeme širokou a mělkou pánev na vysokou teplotu. Přilijeme olej, přidáme černou rýži, nakrájený tymián a bobkový list. Za občasného míchání vaříme 3 minuty. Přilijeme kuřecí vývar a vaříme 20 - 30 minut při střední teplotě. Vypneme sporák a necháme rýži 10 minut před vyjmutím z pánve odpočinout.
Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek nastrouháme. Na přípravu omáčky rozehřejeme olej ve středně velké pánvi na vysokou teplotu. Přidáme cibuli s česnekem a smažíme asi 3 minuty, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme rýžové víno, kokosové mléko, rýžový ocet a zelenou kari pastu. Smícháme všechny ingredience dohromady a dusíme po dobu 2 - 3 minuty.
Poté pánev sejmeme z tepla a přidáme koriandr. Necháme směs pomalu chladnout. Směs nalijeme do mixéru a rozmělníme dohladka. Dochutíme solí a pepřem.
Rozehřejme na pánvi 4 lžíce oleje na středně vysokou teplotu. Přidáme lososa (filet o hmotnosti 200 g) a pečeme ho po stranách s kůží po dobu 2 - 3 minut. Poté lososa otočíme, musí jít od pánve snadno oddělit a pokračujeme ve vaření po dobu 2 - 3 minuty, dokud nebude hotov.
V jiné pánvi rozehřejeme 2 lžíce zbývajícího oleje na střední teplotu. Přidáme škeble, zázvor, česnek a jarní cibulku. Postupně vlijeme rýžové víno a za stálého míchání často promícháme. Přidáme omáčku ze zeleného kari, škeble a v zakryté pánvi vaříme po dobu asi 10 minut, nebo dokud se škeble nerozevřou.
Jakmile jsou škeble otevřené (Všechny, které se neotevřely, vyřadíme.), přidáme limetkovou šťávu a máslo. Vaříme, dokud se máslo nerozpustí. Znovu ohřejeme černou rýži s malým množstvím kuřecího vývaru.
Na střed talíře nebo do mělké mísy přidáme hromádku černé rýže a přelijeme ji lžící zelené kari omáčky. Škeble rozmístíme po okrajích talíře, doprostřed umístíme teplého lososa a posypeme koriandrem.
Restovaného divokého lososa podáváme jako chuťově zajímavý hlavní chod.