reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Restovaný divoký losos

Recept na restovaného divokého lososa podávaného s černou rýží, zelenou kari omáčkou a škeblemi.


  • 3,0

    3 2
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

příloha

směs



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 762 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

25. 10. 2020

Postup přípravy

Zahřejeme širokou a mělkou pánev na vysokou teplotu. Přilijeme olej, přidáme černou rýži, nakrájený tymián a bobkový list. Za občasného míchání vaříme 3 minuty. Přilijeme kuřecí vývar a vaříme 20 - 30 minut při střední teplotě. Vypneme sporák a necháme rýži 10 minut před vyjmutím z pánve odpočinout.

Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek nastrouháme. Na přípravu omáčky rozehřejeme olej ve středně velké pánvi na vysokou teplotu. Přidáme cibuli s česnekem a smažíme asi 3 minuty, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme rýžové víno, kokosové mléko, rýžový ocet a zelenou kari pastu. Smícháme všechny ingredience dohromady a dusíme po dobu 2 - 3 minuty.

Poté pánev sejmeme z tepla a přidáme koriandr. Necháme směs pomalu chladnout. Směs nalijeme do mixéru a rozmělníme dohladka. Dochutíme solí a pepřem.

Rozehřejme na pánvi 4 lžíce oleje na středně vysokou teplotu. Přidáme lososa (filet o hmotnosti 200 g) a pečeme ho po stranách s kůží po dobu 2 - 3 minut. Poté lososa otočíme, musí jít od pánve snadno oddělit a pokračujeme ve vaření po dobu 2 - 3 minuty, dokud nebude hotov.

V jiné pánvi rozehřejeme 2 lžíce zbývajícího oleje na střední teplotu. Přidáme škeble, zázvor, česnek a jarní cibulku. Postupně vlijeme rýžové víno a za stálého míchání často promícháme. Přidáme omáčku ze zeleného kari, škeble a v zakryté pánvi vaříme po dobu asi 10 minut, nebo dokud se škeble nerozevřou.

Jakmile jsou škeble otevřené (Všechny, které se neotevřely, vyřadíme.), přidáme limetkovou šťávu a máslo. Vaříme, dokud se máslo nerozpustí. Znovu ohřejeme černou rýži s malým množstvím kuřecího vývaru.

Na střed talíře nebo do mělké mísy přidáme hromádku černé rýže a přelijeme ji lžící zelené kari omáčky. Škeble rozmístíme po okrajích talíře, doprostřed umístíme teplého lososa a posypeme koriandrem.

Restovaného divokého lososa podáváme jako chuťově zajímavý hlavní chod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Restovaný divoký losos

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.