reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Restovaný divoký losos

Recept na restovaného divokého lososa podávaného s černou rýží, zelenou kari omáčkou a škeblemi.


  • 3,0

    3 2
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

příloha

směs



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 843 hodnocení

Recept na perník s ořechy krok za krokem

23. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Letošní plán pečení vánočního cukroví

22. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Videorecept: Skvělý dýňový jahelník podle Anny

22. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Recept na vanilkové rohlíčky krok za krokem

21. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Recept na originální kuřecí kari podle šéfkuchaře

21. 11. 2019

Postup přípravy

Zahřejeme širokou a mělkou pánev na vysokou teplotu. Přilijeme olej, přidáme černou rýži, nakrájený tymián a bobkový list. Za občasného míchání vaříme 3 minuty. Přilijeme kuřecí vývar a vaříme 20 - 30 minut při střední teplotě. Vypneme sporák a necháme rýži 10 minut před vyjmutím z pánve odpočinout.

Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek nastrouháme. Na přípravu omáčky rozehřejeme olej ve středně velké pánvi na vysokou teplotu. Přidáme cibuli s česnekem a smažíme asi 3 minuty, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme rýžové víno, kokosové mléko, rýžový ocet a zelenou kari pastu. Smícháme všechny ingredience dohromady a dusíme po dobu 2 - 3 minuty.

Poté pánev sejmeme z tepla a přidáme koriandr. Necháme směs pomalu chladnout. Směs nalijeme do mixéru a rozmělníme dohladka. Dochutíme solí a pepřem.

Rozehřejme na pánvi 4 lžíce oleje na středně vysokou teplotu. Přidáme lososa (filet o hmotnosti 200 g) a pečeme ho po stranách s kůží po dobu 2 - 3 minut. Poté lososa otočíme, musí jít od pánve snadno oddělit a pokračujeme ve vaření po dobu 2 - 3 minuty, dokud nebude hotov.

V jiné pánvi rozehřejeme 2 lžíce zbývajícího oleje na střední teplotu. Přidáme škeble, zázvor, česnek a jarní cibulku. Postupně vlijeme rýžové víno a za stálého míchání často promícháme. Přidáme omáčku ze zeleného kari, škeble a v zakryté pánvi vaříme po dobu asi 10 minut, nebo dokud se škeble nerozevřou.

Jakmile jsou škeble otevřené (Všechny, které se neotevřely, vyřadíme.), přidáme limetkovou šťávu a máslo. Vaříme, dokud se máslo nerozpustí. Znovu ohřejeme černou rýži s malým množstvím kuřecího vývaru.

Na střed talíře nebo do mělké mísy přidáme hromádku černé rýže a přelijeme ji lžící zelené kari omáčky. Škeble rozmístíme po okrajích talíře, doprostřed umístíme teplého lososa a posypeme koriandrem.

Restovaného divokého lososa podáváme jako chuťově zajímavý hlavní chod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Restovaný divoký losos

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.