Recept na lahodná vepřová játra s jemným sosem a mrkvovou rýží.
Hodnocení
0.0
/ 5 (0x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
směs
2 lžíce
olej
1 ks
cibule
0.5 hrnečku
voda
300 g
vepřová játra
3 lžičky
rajský protlak
podle chuti
sůl
pepř
příloha
1 ks
mrkev
1 hrnek
rýže
Postup přípravy
Vepřová jatýrka omyjeme, nakrájíme na plátky a na rozpáleném tuku restujeme z obou stran. Přidáme pepř a na jemné plátky pokrájenou cibuli, trochu rajského protlaku a vody. Játra dusíme ve šťávě doměkka a poté dosolíme podle potřeby.
Rýži jako přílohu uvaříme dle obvyklého postupu, jen před změknutím přidáme nastrouhanou mrkev (pro barvu a chuť).
Restovaná vepřová játra s mrkvovou rýží podáváme se sklenkou červeného vína.