Recept na jemně pikantní máslo s čerstvou řeřichou, které podáváme k dochucení pokrmů. Výborně chutná zejména k rybám, příjemně doplní pečené brambory a pečivo.
800 g | čerstvé sardinky |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
hladká mouka | |
podle chuti | |
sůl | |
citronová šťáva | |
mletý černý pepř | |
máslo | |
125 g | máslo |
1 ks | šalotka |
1 hrst | čerstvá řeřicha |
1 lžička | pálivá chilli omáčka |
Nejdříve si připravíme máslo. Šalotku oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Řeřichu nasekáme nadrobno. Změklé máslo našleháme s chilli omáčkou, vmícháme cibulku a řeřichu a podle chuti osolíme a opepříme. Máslo vložíme do misky (případně tvořítek) a necháme v chladu ztuhnout. Sardinky zbavíme hlavy, vykucháme, odstraníme páteřní kost a řádně omyjeme. Rybky osušíme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V rozpáleném oleji sardinky osmažíme z obou stran dozlatova a necháme na papírové utěrce okapat. Osmažené sardinky podáváme teplé s řeřichovým máslem a celozrnným pečivem nebo opečeným toastem. Ochucené řeřichové máslo vydrží zamrazené v plastové nádobě až 2 měsíce.
Recept na domácí máslo krok za krokem
Výroba domácího másla nás nevyjde výrazně levněji, než když jej koupíme, ale máslo lze různě dochutit a poté se nám výroba voňavého a čerstvého domácího másla opravdu vyplatí.
Delikatesa za pár korun: Domácí bylinkové máslo krok za krokem
Bylinkové máslo skvěle chutná na grilovaném masu, pečené rybě, bramborách, ale klidně i jen tak na rozpečené bagetě. Recept je velmi snadný, přitom působí na každém pokrmu luxusním dojmem.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena