reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Řepa se zelím a křenem

Recept na velice zdravý a chutný salát, který podáváme k masu, ale chutná i samostatně s pečivem.


  • 3,0

    632×

    2,9 632
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Řepu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Zelí očistíme, nakrájíme na nudličky a prohněteme se solí. Cibuli oloupeme a nakrájíme také na nudličky.

Cibuli promícháme se zelím a řepou, přidáme na jemno nastrouhaný křen, kmín a směs napěchujeme do sklenic.

Vodu svaříme s cukrem a octem a takto připraveným horkým nálevem zalijeme zeleninu ve sklenicích. Pro krátkodobou spotřebu není nutná sterilace, salát v lednici vydrží asi týden. Při delším skladování sterilujeme asi 10 minut při 85 °C.

Řepa se zelím a křenem skvěle doplní masové pokrmy. Salát dobře chutná i samostatně jako lehký hlavní chod doplněný pečivem.

Foto: Shutterstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Řepa se zelím a křenem

    Celkový počet komentářů: 1
    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Řepa se zelím a křenem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.