reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Remoskové zapečené brambory s dijonskou omáčkou

Zapečené brambory s netradiční zeleninou, houbami a pikantnější chuti. Nádherně to voní a ještě lépe chutná. Výborný recept!


  • 3,0

    3 2
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 777 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Postup přípravy

Menší lilek, mrkev, menší cuketu, červenou řepu, petržel a řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno nebo rozetřeme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Větší brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kroužky.

Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, přidáme žampiony, ochutíme kmínem, solí, pepřem, případně houbovým kořením. Žampiony podusíme.

Do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče remosky střídavě naklademe jednotlivé vrstvy brambor, zeleniny a podušených žampionů. Zalijeme sójovým mléčným nápojem Alpro se smetanou, okořeněnými zázvorem, sójovou omáčkou, směsí koření vegivegi, bílým mletým pepřem, případně dalším kořením podle chuti, dále s rozkvedlanou dijonskou hořčicí, na kroužky nakrájenou mladou cibulkou a nastrouhaným kouskem parmezánu.

Brambory s dijonskou omáčkou přiklopíme horním víkem remosky a pečeme asi 45 minut až hodinu.

Remoskové zapečené brambory s dijonskou omáčkou podáváme jako chutné pikantní jídlo.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Remoskové zapečené brambory s dijonskou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.