reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Remoskové zapečené brambory s dijonskou omáčkou

Zapečené brambory s netradiční zeleninou, houbami a pikantnější chuti. Nádherně to voní a ještě lépe chutná. Výborný recept!


  • 3,0

    3 2
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Menší lilek, mrkev, menší cuketu, červenou řepu, petržel a řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno nebo rozetřeme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Větší brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kroužky.

Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, přidáme žampiony, ochutíme kmínem, solí, pepřem, případně houbovým kořením. Žampiony podusíme.

Do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče remosky střídavě naklademe jednotlivé vrstvy brambor, zeleniny a podušených žampionů. Zalijeme sójovým mléčným nápojem Alpro se smetanou, okořeněnými zázvorem, sójovou omáčkou, směsí koření vegivegi, bílým mletým pepřem, případně dalším kořením podle chuti, dále s rozkvedlanou dijonskou hořčicí, na kroužky nakrájenou mladou cibulkou a nastrouhaným kouskem parmezánu.

Brambory s dijonskou omáčkou přiklopíme horním víkem remosky a pečeme asi 45 minut až hodinu.

Remoskové zapečené brambory s dijonskou omáčkou podáváme jako chutné pikantní jídlo.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Remoskové zapečené brambory s dijonskou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.