reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Remoskové zapečené brambory s dijonskou omáčkou

Zapečené brambory s netradiční zeleninou, houbami a pikantnější chuti. Nádherně to voní a ještě lépe chutná. Výborný recept!


  • 3,0

    3 2
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 625 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 884 hodnocení

Maso k uzení: Pochutnejte si na krkovici i slanině

25. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 630 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 711 hodnocení

Recept na kynuté buchty s povidly krok za krokem

24. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Luštěniny nás nabijí životní energií: Jak je snáz zařadit do jídelníčku?

23. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 577 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Domácí výroba uzenin - připravte si tu nejlepší klobásu, jakou jste kdy jedli!

22. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 584 hodnocení

Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

21. 1. 2020

Postup přípravy

Menší lilek, mrkev, menší cuketu, červenou řepu, petržel a řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno nebo rozetřeme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Větší brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kroužky.

Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, přidáme žampiony, ochutíme kmínem, solí, pepřem, případně houbovým kořením. Žampiony podusíme.

Do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče remosky střídavě naklademe jednotlivé vrstvy brambor, zeleniny a podušených žampionů. Zalijeme sójovým mléčným nápojem Alpro se smetanou, okořeněnými zázvorem, sójovou omáčkou, směsí koření vegivegi, bílým mletým pepřem, případně dalším kořením podle chuti, dále s rozkvedlanou dijonskou hořčicí, na kroužky nakrájenou mladou cibulkou a nastrouhaným kouskem parmezánu.

Brambory s dijonskou omáčkou přiklopíme horním víkem remosky a pečeme asi 45 minut až hodinu.

Remoskové zapečené brambory s dijonskou omáčkou podáváme jako chutné pikantní jídlo.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Remoskové zapečené brambory s dijonskou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.