reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

krém

na ozdobu

těsto

Postup přípravy

Mouku dvakrát prosejeme a pak ji smícháme s kukuřičným škrobem a směs ještě jednou prosejeme. Změklý tuk na pečení vyšleháme do pěny, pak do něj postupně přisypáváme prosátý cukr a šleháme, až bude pěna hladká a nadýchaná, pak vmícháme vejce.

V další misce obarvíme podmáslí, jeho barva by měla být opravdu hodně výrazná, při pečení trochu zesvětlá.

V jiné velké míse si smícháme mouku se škrobem, kakaem, vanilkovým cukrem, kypřicím práškem a solí vytvoříme sypkou směs, kterou pak střídavě zašleháváme s obarveným podmáslím do těsta, vždy končíme moučnou směsí. V hrnku smícháme jedlou sodu s octem a vzniklou pěnu rychle vmícháme do těsta.

Papírové košíčky ihned naplníme do tří čtvrtin těstem a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C. Upečené košíčky necháme ještě 5 minut v pečicím plechu nebo košíčcích a pak je vyndáme a necháme zcela vychladnout.

Na krém vyšleháme změklý tuk do hladké nadýchané pěny a postupně do ní přidáváme prosátý moučkový cukr a nakonec krémový sýr.

Upečené košíčky ozdobíme smetanovým krémem a jahodami. Red Velvet podáváme jako lahodný dezert, který lahodí oku.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Přidat příspěvek k receptu Red Velvet

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.