reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Red Velvet cheesecake do skleničky

Na tento dezert se nejlépe zužitkují přebytečné odkroje z dortu či moučníku, ale je možné si samozřejmě upéci malý rychlý korpus i zvlášť.


  • 0

    0 0
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Pokud máme přebytečné odkroje z dortu či dezertu, přistoupíme rovnou na vrstvení do skleniček, pokud ne, připravíme si rychlý korpus do dortové formy nebo menšího pekáčku.

Nejprve zapneme troubu na 170 °C a připravíme si těsto. Oddělíme žloutky od bílků a bílky vyšleháme se špetkou soli do tuha. V jiné misce vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme změklé máslo, mléko, opět zašleháme a poté postupně zašleháme i mouku smíchanou s kypřícím práškem. Pokud chceme mít těsto zabarvené, přidáváme postupně do směsi také potravinářské barvivo do požadované sytosti zabarvení. Nakonec po částech vmícháme ušlehaný bílkový sníh.

Menší formu formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Těsto nalijeme do formy, zarovnáme a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C. 

Propečenost těsta ověříme zapíchnutím špejle do moučníku. Pokud ji vytáhneme bez ulpívajícího těsta, vyndáme moučník z trouby.    
Po vychladnutí nalámeme do mixeru a rozdrtíme na drobky.

Do skleniček poté vrstvíme rozdrobené těsto, na to rozlámané kakaové sušenky a vrstvu tvarohu z vaničky smíchaného s ušlehanou smetanou. Takto postup opakujeme až do naplnění sklenice.

Red Velvet cheesecake do skleničky podáváme ve skleničkách a navrch ozdobíme čerstvým ovocem a sušenkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Red Velvet cheesecake do skleničky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.