Recept na zeleninový salát se sýrem feta, který můžeme podávat i jako hlavní chod.
4 ks | rajčata |
200 g | sýr feta |
1 ks | okurka |
80 ml | olivový olej |
1 hrst | zelené olivy |
2 ks | paprika zelená |
1-2 ks | červená cibule |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
oregano | |
ocet balsamico | |
mletý pepř |
Rajčata, papriku a okurku omyjeme, vše nakrájíme na větší kusy. Menší papričky můžeme nechat i celé. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Sýr feta nakrájíme na hrubé plátky. Zeleninu vsypeme do mísy a promícháme, případně ji rozdělíme přímo do talířů na jednotlivé porce. V mističce smícháme olivový olej, ocet balsamico, sůl, oregano a pepř. Zeleninu ochutíme zálivkou, přidáme olivy (používám s peckami) a sýr feta. Řecký salát se sýrem feta podáváme ihned po přípravě, musí zůstat čerstvý!
Polníček a rukola v salátech: Lepší jste nejedli!
Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.
Je vám horko? Objevte řecké frappé!
Připravili jsme další článek ve spolupráci s panem Cuketkou. Tentokráte se dozvíme špetku historie o řeckém frappé a také Cuketkovu osobitou přípravu tohoto nápoje.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena