reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Řecký lilkový salát - Melitzanosalata

Recept na klasický řecký předkrm. Z uvedených surovin získáme téměř 400 g salátu.


  • 4,6

    17×

    4,5 17
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

10+1 otázek: Jak můžeme ovlivnit stravování našich dětí?

24. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 200 °C. Velká lilek a česnek rozložíme na plech či pekáček, pokapeme olivovým olejem a pečeme 20 minut. Poté lilek vydlabeme lžíci a spolu s opečeným česnekem jej umixujeme dohladka.

Přidáme citronovou šťávu, olivový olej a ještě chvíli mixujeme. Je možné přidat i hrst sezamových semínek. Na závěr ochutíme solí a pepřem.

Řecký lilkový salát - Melitzanosalata (pomazánku) můžeme navrch posypat nadrobno nakrájenou petrželkou a nasekanou červenou paprikou. Řecký lilkový salát - Melitzanosalata servírujeme s pečivem nebo s pita chlebem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Řecký lilkový salát - Melitzanosalata

    Celkový počet komentářů: 4
    • Anna
      Anna

      Komentář k receptu Řecký lilkový salát - Melitzanosalata

      Lilky při pečení nepotírám olejem. není to nutné. Zároveň s lilkem peču i červenou papriku (kapii), kterou po upečení dám zapařit do mikroten. sáčku nebo kastrůlku s poklicí. Papriku potom oloupu (opečenou slupku) a nakrájím na kostičky, které přimíchám do lilkové pasty. A lilek nemixuji, ale vidličkou rozmělním, má lepší strukturu. V receptu chybí sůl a můžete přidat pepř nebo špetku chilli. A namazat na topinky. Mňam.

      14.01.2019 11:35:11

    • ko.ko
      ko.ko

      ja tam jeste rozmixuju fetu, je to lahudka

      27.01.2013 14:29:42

    • Amellia
      Amellia

      re: vylepšení

      rybí omáčka? to zní zajímavě, to jsem nezkoušela :)

      20.08.2010 22:17:08


    • Barbora Škarupová
      Barbora Škarupová

      Vylepšení

      Skvěle chutná ještě posypaný sušenou šalvějí a pokapaný rybí omáčkou :)

      22.07.2010 12:30:07


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Řecký lilkový salát - Melitzanosalata

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.