reklama
hledat uživatel
       

Řecká musaka

Tradiční specialita řecké kuchyně.


  • 3,0

    1 572×

    3 1572
  • 1 h 30 min

  • 13×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Postup přípravy

Lilky očistíme, podélně nakrájíme na plátky a osolíme. Dáme na 30 minut odležet. Nasekanou cibuli a česnek zpěníme na 2 lžících oleje. Přidáme maso a opečeme je. Přimícháme petrželku, rajčata a protlak. Osolíme a opepříme. Dusíme 15 minut.

Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Krátce je předvaříme v osolené vodě a vyjmeme. Lilky osušíme a opečeme na 2 lžících oleje.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Z mouky a másla upražíme jíšku. Přilijeme mléko a prova­říme. Dáme vychladnout. Do omáčky vmícháme jogurt, vejce a sýr. Osolíme a opepříme. Vymaštěnou formu vysypeme strouhankou a napl­níme ji masem. Přikryjeme plátky brambor a lilků. Zalijeme omáčkou. Řeckou musaku pečeme asi 50 minut.

Hotovou řeckou musaku ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Řecká musaka

    Celkový počet komentářů: 38
    • Joko
      Joko

      Komentář k receptu Řecká musaka

      Musaku uz jsem udělala podruhé a je výborná. Vrátila jsem se nedávno z Karpathosu, tak se mi zastesklo .... Příště dam skorici a a nějaký řecký sýr. Uz se těším!

      16.08.2016 11:23:14

    • jelínek
      jelínek

      všem s problémy, mejsem žádný kuchař , chce to trochu fantazie, souhlasím s tím , že v řecku nepoužívají parmazám, ale na druhou stranu, kde vzít orig.řecký sýr. Navíc musaka je balkánský recept ne jen řecký, kdo trochu umí aři najde si základ a zbytek si doladí dle svých zaručeně nejlepších vědomostí a dovedností, recept není kdovíjak složitý , pokud víte jak má musaka asi vypadat...PPS ani v Řecku není všude traqdiční dávat do musaky skořici, je to krajové, mne to se skořicí ale chutná

      04.05.2016 14:20:59

    • Slávka Slávka
      Slávka Slávka

      Jsem moc ráda, že jsem vyzkoušela tento recept ještě před tím, než jsem si přečetla komentáře. Nevím sice jak chutná musaka v Řecku, ale tento způsob mi velmi chutnal, už jsem si dlouho tak nepochutnala, chuťový záitek zcela vyvážil opravdu poměrně složitou přípravu. Množství je značné, tak pro 6 lidí. Jen bych zkritizovala nepřehledně seřazené ingredience v popisu, dost jsem v tom bloudila, bylo by lepší kdyby byly rozděleny na to co se dácá k masu a co patří do omáčky. JInak super - chválím a doporučuji vyzkoušet.

      23.03.2016 17:05:18


    • kingalex
      kingalex

      Nahradil jsem parmezán zcela českou nivou a nikdo si nestěžoval a všem chutnalo

      13.12.2014 11:05:51

    • milan
      milan

      Komentář k receptu Řecká musaka

      tento Web by se měl bojkotovat, je to výsměch kulinářství!!!!!!!
      A k té musace.....např. nevím co by řekli na balkáně když se někdo do jejich tradičních jídel snaží cpát například parmezan, to je jako svíčková a ananas.
      Jinak obměn jsou jistě tisíce, ale všem bych doporučil nevynechávat skořici, měl jsem z toho také obavy, ale.... no zkuste sami

      16.07.2014 14:19:35

    • jaja
      jaja

      Dělala jsem musaku poprvé a naposled.Přesto, že jsem docela zkušená kuchařka, vůbec se mě nepovedla a navíc, je to dost náročné na přípravu. Pekla jsem to více jak 50 minut při 180 st. dle doporučeného receptu a uvnitř to bylo nedopečené, musaka se rozpadala, takže jí nakonec snědl náš pes. V receptu je zbytečně moc bešamelu, který se neměl kde vsáknout (např.jako u lasaní) takže závěr - není nad vyzkoušené recepty. jája

      06.08.2012 21:43:43

      • Storzia
        Storzia

        ......ten expert co to psal tam zapomněl říci že se tam dává zejména mleté maso upravené na karbanátky....tak to udělejte a budete se při výrazném ochucení čubricou( případně majoránkou) olizovat až za uši....

        27.05.2013 10:22:06

      • Slávka Slávka
        Slávka Slávka

        Jaja to se máte s čím chlubit, že neumíte vařit :-) já dělala přesně podle předpisu a povedla se.

        23.03.2016 17:09:47

      • alfa
        alfa

        milá paní, vaření je o pokusech, jestli ten bešamel nebyl moc hustý, jinak je to mňamka

        03.05.2016 17:12:02


    Nalezeno receptů: 38
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Řecká musaka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.