reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rebarborový koláč s rychlou přípravou

Snadný recept na chuťově výborný koláč s rebarborou, který zvládne úplně každý.


  • 4,8

    16×

    4,7 16
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Postup přípravy

Plech vyložíme pečicí kartou, případně vymažeme tukem a vysypeme moukou. Očištěnou rebarboru nakrájíme na kousky. Troubu zapneme na 180 °C.

Žloutky oddělíme od bílků a bílky vyšleháme se špetkou soli na sníh. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, při stálém šlehání přidáváme olej, prosátou mouku s práškem do pečiva a naposledy přimícháme sníh vyšlehaný z bílků.

Těsto uhladíme na plech. Do těsta jemně vtlačíme kousky rebarbory, vložíme do předehřáté trouby a rebarborový koláč upečeme dozlatova. Vychladlý koláč můžeme pocukrovat cukrem moučka.

Rebarborový koláč s rychlou přípravou podáváme u čaje i kávy.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rebarborový koláč s rychlou přípravou

    Celkový počet komentářů: 1

    • alouch
      alouch

      vynikající

      Koláč je vynikající, jen je třeba rebarboru předem spařit! Lepší je na větší plech, aby nebyl tak vysoký. Je vláčný a nadýchaný. Ještě rebarboru nakonec posypu skořicovým cukrem.Peču jej i s rybízem nebo meruňkami a je to také moc dobré je to prostě taková lepší bublanina.

      13.07.2015 17:39:13


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Rebarborový koláč s rychlou přípravou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.