reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rebarborový koláč s rychlou přípravou

Snadný recept na chuťově výborný koláč s rebarborou, který zvládne úplně každý.


  • 4,8

    16×

    4,7 16
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 749 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Jak využít voňavý kopr v kuchyni?

1. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 708 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 797 hodnocení

Víkendové pečení: Recept na perník s ořechy krok za krokem

31. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?

31. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 767 hodnocení

Dort s mascarpone a ovocem krok za krokem

29. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 657 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Postup přípravy

Plech vyložíme pečicí kartou, případně vymažeme tukem a vysypeme moukou. Očištěnou rebarboru nakrájíme na kousky. Troubu zapneme na 180 °C.

Žloutky oddělíme od bílků a bílky vyšleháme se špetkou soli na sníh. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, při stálém šlehání přidáváme olej, prosátou mouku s práškem do pečiva a naposledy přimícháme sníh vyšlehaný z bílků.

Těsto uhladíme na plech. Do těsta jemně vtlačíme kousky rebarbory, vložíme do předehřáté trouby a rebarborový koláč upečeme dozlatova. Vychladlý koláč můžeme pocukrovat cukrem moučka.

Rebarborový koláč s rychlou přípravou podáváme u čaje i kávy.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rebarborový koláč s rychlou přípravou

    Celkový počet komentářů: 1

    • alouch
      alouch

      vynikající

      Koláč je vynikající, jen je třeba rebarboru předem spařit! Lepší je na větší plech, aby nebyl tak vysoký. Je vláčný a nadýchaný. Ještě rebarboru nakonec posypu skořicovým cukrem.Peču jej i s rybízem nebo meruňkami a je to také moc dobré je to prostě taková lepší bublanina.

      13.07.2015 17:39:13


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Rebarborový koláč s rychlou přípravou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.