Rebarborový džem

30 min | příloha k moučníku | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 162878x
Recept, který se vám může hodit, když vám roste rebarbora na zahrádce. Rebarborový džem lze použít na palačinky, do bílého jogurtu, na chleba nebo do piškotu.
Komentáře receptu 25
Uvařil jsem to (Recept vařilo 8 lidí)


Postup přípravy receptu

Rebarboru oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a dáme vařit do vody. Za stálého míchání vaříme asi 5 minut, pak přidáme oloupaný a nakrájený banán a rozinky. Vaříme asi dalších 10 minut.

Do cukru vmícháme Gelfix a vsypeme do džemu. Mícháme a vaříme ještě 3 minuty.

Horký rebarbový džem plníme do sklenic.

Místo banánu a rozinek můžeme přidat nakrájený pomeranč i s kůrou. Ten vaříme společně s rebarborou. V džemu chutná jako kandované ovoce.

Venom autor receptu:

Rebarborový džem

Počet přidaných receptů: 12

Ingredience

3,2
dobrý recept
761 hlasujících
  • Recept Rebarborový džem - Také rebarborový džem děláme a je moc dobrý, rozvaříme, ale jen samotnou rebarboru, nic nepřidáváme...
  • Recept Rebarborový džem - skleničky...
  • Recept Rebarborový džem - Tak trochu postupu...
  • Recept Rebarborový džem - Dovařeno, oceněno, vynikající!


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rebarborový džem

Celkový počet komentářů: 25
  • Komentář k receptu Rebarborový džem Sasha 08.05.2017 14:50:51

    Ja se omlouvam za hloupy dotaz, ale chystam se udelat svuj prvni dzem. To se jen nalije horke do sklenic a otoci dnem vzhuru? Nic vic? Nezavari se? Sklenicky asi se sroubovacim vickem, ze

    • Re: Komentář k receptu Rebarborový džem babi 19.05.2017 16:02:16

      Ano horkou marmeládu nalít do sklenic otočit dnem vzhůru,to vše, nezavařovat.

  • Nemá to chybu Veronika 02.07.2016 21:12:00

    Vybočila jsem ze zavedené klasiky a džem jsem udělala. Je fantastický. Do jedné várky jsem přidala panáka rumu a manžel se jen olizoval.

  • Komentář k receptu Rebarborový džem Yvona 18.06.2016 22:37:40

    Vyzkoušeno a povedlo se. Džem je lehce nakyslý.Přidala jsem i jednu nektarinku.

  • ohřívání sklenic Iva 09.05.2015 14:05:42

    Ohřívání sklenic je zbytečné!!! už nejméně 30 let postavím sklenici na namočenou žínku a hned do ní nalívám třeba i vroucí sádlo. Ještě se nestalo, že by některá praskla.

  • luxusní! Iva 09.05.2015 14:03:14

    Děkuji za inspiraci. Po mnoho let jsem nechávala rebarboru vyrůst a shnít. Letos jsem nějak zabruslila na net a marmeláda z rebarbory s banánem a druhá s pomerančem už jsou ve skle. Do obou jsem přidala i trochu čerstvého zázvoru (umlít na masovém strojku a pak tím projet i trošku rebarbory, aby byl umletý všechen). Obě jsou skvělé, mně o trošku víc chutná ta s banánem. Pokud zbyde chvíle, zkusím i tu s ananasem (syrovým, třeba ho najdu ve slevě).

  • výborná :-) Pralinka 23.06.2013 19:41:30

    Dala jsem rebarboru, pomerančovou kůru a banány. Vynikající :-). Moc děkuju za recept

  • Je moc dobrý džem,dík za recept.

Nalezeno receptů: 25
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Rebarborový džem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept