reklama
hledat uživatel
       

Ratatouille

Další recept na jihofrancouzskou klasiku.


  • 3,1

    736×

    3,1 736
  • 1 hod



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 005 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 777 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Postup přípravy

Lilek nahrubo nakrájíme, dáme do cedníku, posypeme solí a necháme 30 minut stát. Potom ho opláchneme a osušíme papírovou utěrkou.


V kastrolu rozehřejeme olej na středně vysokou teplotu, přidáme cibuli, zmírníme oheň a cibuli opékáme za častého míchání 10 minut.


Přidáme česnek a opékáme 2 minuty, dokud cibule nezměkne a nezezlátne. Přidáme lilek, cukety, rajčata i se šťávou, bouquet garni (tymián, petrželka, bobkový list, řapíkový celer), cukr a podle chuti sůl a pepř. Přivedeme k varu, zmírníme oheň na velmi slabý, kastrol přikryjeme pokličkou a zeleninu dusíme za občasného zamíchání 30 minut doměkka.


Hotový pokrm ochutnáme, případně přisolíme. Odstraníme z něj bouquet garni. upravíme na mísu, ozdobíme bazalkou a ihned podáváme.


Zdroj: Slovart.cz

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Ratatouille

    Celkový počet komentářů: 6
    • Elík
      Elík

      .. aha, já jsem si nevšimla těch prolisovaných rajčat z konzervy, jsem to dělala (ale podle tohoto receptu) z čerstvých, oloupaných a bez semínek, ale vůbec nelituju :o)

      28.10.2010 17:47:24

    • Elík
      Elík

      Souhlasím, že třeba recept není ideální, je zjednodušený, ale neurážela bych to Babicou, není řečeno nemáte-li rajčata, prdněte tam kečup, nemáte-li cuketu, hoďte tam okurek atd. Já si ratatouille vařím tímto jednoduchým způsobem pro sebe, když je manžel třeba v práci a já se snažím nejíst smažené s tolika olejem. A je to rychle. U vidím, jak došel hladový frantík z pole a smažil se s každou prďolkou zvlášť, obden! :-D

      28.10.2010 17:37:47

    • Mark
      Mark

      To snad varite podle Babici ne? Ratatouille se delaji zcela jinak, kazda zelenina se dela zvlast na panvi!

      20.02.2010 18:32:24


      • Alciellë
        Alciellë

        Mark: Souhlasím, ale nemusí to tak být vždy. Francouzi to tedy smaží zvlášť, ale většina ostatních národností (když už to dělají) většinou všechno nahážou do jednoho, protože je to tak snažší. Ovšem chutná to pak trochu....řekla bych jinak. Dobré je Ratatouille i když se zapéká, nejsem si jistá, jestli se to pak nejmenuje jinak, ale je to dobré ;)

        05.07.2010 12:22:45

    • Dasty
      Dasty

      dle použitých surovin

      03.08.2008 10:03:02

    • LuckyNeo
      LuckyNeo

      Jak to chutná?

      Jak to chutná?

      11.05.2008 18:23:58


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Ratatouille

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.