Ratatouille podle Jeane

45 min | hlavní chod | 4 porce | francouzská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1346x
Výborné a chutné zeleninové jídlo pro různé příležitosti. Recept podle mé sestřenice Jeane.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Lilky nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme vypotit. Papriky zbavíme jádřinců, nasucho opečeme, oloupeme a nakrájíme na silnější proužky. Rajčata zbavíme jadérek a také nakrájíme na proužky. Kdo chce, může rajčata spařit a oloupat, ale není to nutné. Malé cukety neloupeme, jen je nakrájíme na plátky. Cibuli a šalotku nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a utřeme.

Jemně nakrájenou cibuli a šalotku necháme zezlátnout na oleji, přidáme zeleninu, utřený česnek, nové koření, bobkový list, pepř a dusíme za častého míchání pod pokličkou na mírném ohni. Ratatouille má mít měkkou konzistenci, ale nesmí být rozvařené. Tvary zeleniny mají být rozeznatelné. Nakonec vyndáme koření a vmícháme natrhané lístky bazalky.

Ratatouille podle Jeane podáváme s pečivem a bílým vínem.

lumik autor receptu:

Ratatouille podle Jeane

Počet přidaných receptů: 264

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Ratatouille podle Jeane

Přidat příspěvek k receptu Ratatouille podle Jeane
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept