reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Řapíkatý celer jako příloha

Řapíkatý celer jako příloha

Recept na velmi chutnou přílohu k pečeným grilovaným masům, sojovému masu a jako náhrada salátu.


  • 4,7

    463×

    4,6 463
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Řapíkatý celer očistíme, rozebereme na řapíky a dobře omyjeme. Pokud je celer vyzrálý, oloupeme ho podobně jako rebarboru (směrem od kořene ke špičce). Potom řapíky šikmo nakrájíme na kousky, které blanšírujeme v osolené vodě 5 - 8 minut a potom je prudce zchladíme na sítku pod tekoucí studenou vodou. Řapíky necháme okapat, mezitím oloupeme česnek a nakrájíme ho najemno.

Řapíkatý celer urovnáme na plech s pečícím papírem. Posypeme nakrájeným česnekem, zastříkneme panenským olivovým olejem, jemně osolíme a navrch čerstvě nameleme čtyřbarevný pepř.

Dáme zapéct asi na 15 minut do předehřáté trouby.

Řapíkatý celer jako příloha je velmi dobrý například k pečenému kuřeti, ale i vegetariáni si na něm pochutnají, chutný je například s opečeným sójovým masem. Připraveným řapíkatým celerem můžeme nahradit i klasický zeleninový salát.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Řapíkatý celer jako příloha

    Celkový počet komentářů: 4
    • Marie
      Marie

      Komentář k receptu Řapíkatý celer jako příloha

      Velká dobrota, jen jsem trošku přidala sušená rajčátka.

      05.02.2015 20:53:37

    • Orchidej
      Orchidej

      řapíkatý celer a parmezán

      Zkusila jsem tento recept vylepšit - na celer v pekáčku jsem nasypala strouhaný parmezán smíchaný se strouhankou.Asi tak poměr 2:1.Dobré to bylo!

      31.10.2013 10:01:55

      • ger
        ger

        Re: řapíkatý celer a parmezán

        Řapíkatý celer konzumujeme léta.Hodně často připravujeme jako smažený.Oloupou se stonky ze silných vláken, dají se chvíli povařit v mírně osolené vodě a pak obalí v trojobalu nebo těstíčku,usmažíme.Dá se jíst teplé i studené.
        Nebo se stonky jemně nakrájí a přidají pod maso na pečení-pečená plec.
        Výborná je polévka z řapíků, nasekáme je na jemno,můžeme orestovat s cibulkou a zalít vývarem,povařít,přidat nočky nebo placku z droždí,nakrájíme ji na kostičky.
        Zkoušelo se i řapíky obalit anglickou a opéct na pánvi,stonky mírně ovařit.
        Vždy příloha- bramborová kaše našlehaná s mlékem a máslem.Nebo šťouchané bram.,můžeme trošku posypat sýrem.
        Poslední dobou jsme zkusili vyrobit pesto z bazalky,olej,citr. šťáva, sůl-tyč.mix..

        19.11.2013 19:52:01

    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Řapíkatý celer jako příloha

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.