reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle chuti

Postup přípravy

Řapíkatý celer očistíme, rozebereme na řapíky a dobře omyjeme. Pokud je celer vyzrálý, oloupeme ho podobně jako rebarboru (směrem od kořene ke špičce). Potom řapíky šikmo nakrájíme na kousky, které blanšírujeme v osolené vodě 5 - 8 minut a potom je prudce zchladíme na sítku pod tekoucí studenou vodou. Řapíky necháme okapat, mezitím oloupeme česnek a nakrájíme ho najemno.

Řapíkatý celer urovnáme na plech s pečícím papírem. Posypeme nakrájeným česnekem, zastříkneme panenským olivovým olejem, jemně osolíme a navrch čerstvě nameleme čtyřbarevný pepř.

Dáme zapéct asi na 15 minut do předehřáté trouby.

Řapíkatý celer jako příloha je velmi dobrý například k pečenému kuřeti, ale i vegetariáni si na něm pochutnají, chutný je například s opečeným sójovým masem. Připraveným řapíkatým celerem můžeme nahradit i klasický zeleninový salát.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Řapíkatý celer jako příloha

Celkový počet komentářů: 4
  • Marie
    Marie

    Komentář k receptu Řapíkatý celer jako příloha

    Velká dobrota, jen jsem trošku přidala sušená rajčátka.

    05.02.2015 20:53:37

  • Orchidej
    Orchidej

    řapíkatý celer a parmezán

    Zkusila jsem tento recept vylepšit - na celer v pekáčku jsem nasypala strouhaný parmezán smíchaný se strouhankou.Asi tak poměr 2:1.Dobré to bylo!

    31.10.2013 10:01:55

    • ger
      ger

      Re: řapíkatý celer a parmezán

      Řapíkatý celer konzumujeme léta.Hodně často připravujeme jako smažený.Oloupou se stonky ze silných vláken, dají se chvíli povařit v mírně osolené vodě a pak obalí v trojobalu nebo těstíčku,usmažíme.Dá se jíst teplé i studené.
      Nebo se stonky jemně nakrájí a přidají pod maso na pečení-pečená plec.
      Výborná je polévka z řapíků, nasekáme je na jemno,můžeme orestovat s cibulkou a zalít vývarem,povařít,přidat nočky nebo placku z droždí,nakrájíme ji na kostičky.
      Zkoušelo se i řapíky obalit anglickou a opéct na pánvi,stonky mírně ovařit.
      Vždy příloha- bramborová kaše našlehaná s mlékem a máslem.Nebo šťouchané bram.,můžeme trošku posypat sýrem.
      Poslední dobou jsme zkusili vyrobit pesto z bazalky,olej,citr. šťáva, sůl-tyč.mix..

      19.11.2013 19:52:01

Nalezeno receptů: 4

Přidat příspěvek k receptu Řapíkatý celer jako příloha