reklama
hledat uživatel
       

Ramonův dhál

Recept na dušenou červenou čočku s rajčaty, česnekem a kořením.


  • 4,7

    188×

    4,6 188
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 804 hodnocení

Recept na jablkovou bábovku s ořechy krok za krokem

25. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 667 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

Propláchnutou červenou čočku dáme do hrnce s hrnkem vody, kořením garam masala a kurkumou. Vaříme asi 10 minut, dokud čočka nezměkne (je uvařená rychle).

Mezitím si rozčtvrtíme cibule a nakrájíme ji na proužky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Cibuli zesklovatíme v rozpáleném oleji nebo na přepuštěném másle s hořčičným semínkem a římským kmínem. Dále přidáme nakrájený česnek, osmahneme a vmícháme nakrájená rajčata nebo jednu plechovku krájených rajčat. Dusíme doměkka a nakonec promícháme s čočkou.

Ramonův dhál podáváme s čerstvým chlebem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Ramonův dhál

    Celkový počet komentářů: 3
    • Helus
      Helus

      Komentář k receptu Ramonův dhál

      receptik sa mi velmi paci,ukladam na vyskusanie,a posielam bodik.

      11.08.2016 12:17:31

    • m
      m

      Komentář k receptu Ramonův dhál

      Je naprostý nesmysl vařit garam masala. Ta je na vůni a proto se dáva vždycky až nakonec. Vařením vůni ztrácí.

      09.10.2015 13:09:39

    • Boomka
      Boomka

      Vynikající

      Super recept, mám tendence sníst obsah celé pánve :-)) Vážně povedené ;-)

      17.05.2014 20:19:20



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Ramonův dhál

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.