reklama
hledat uživatel
       

Rámen

Japonská pochoutková polévka s exotickými ingrediencemi.


  • 3,9

    32×

    3,9 32
  • 30 min

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

10+1 otázek: Jak můžeme ovlivnit stravování našich dětí?

24. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Postup přípravy

Nama ramen shoyu jsou nudle plus koření a polévkový základ. Menma je nakládaný kořen bambusu. Uvaříme vejce na tvrdo. Do litru vroucí vody nasypeme zeleninu a přidáme nudle. Nezapomeneme osolit. Směs dvě minuty povaříme, poté odstavíme, přidáme krabí tyčinky a po dalších dvou minutách scedíme.

V miskách naplněných přibližně šálkem vroucí vody důkladně rozmícháme koření a polévkový základ. Jakmile je vše hotovo, nandáme směs nudlí a zeleniny a nakonec ozdobíme vajíčkem a plátkem nori. Rámen ihned podáváme.

Nama ramen shoyu (nudle + koření a polévkový základ)

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rámen

    Celkový počet komentářů: 7
    • JménoNetřeba
      JménoNetřeba

      Hele, a nepatří do Ramenu náhodou i vepřové/kuřecí maso?

      13.04.2017 16:32:40

    • anticary
      anticary

      Komentář k receptu Rámen

      Uvařil jsem, ale trochu jsem musel improvizovat :D
      1. Nedal jsem tam ani řasu a ani ten bambus(v našem městě nemáme žádné Makro)
      2. Bůhví proč se mi do hrnce s nudlemi a kukuřicí připletly i fazolky :D
      3. A místo "koření a polévkový základ" jsem tam dal jenom koření Vitana Čína
      Já to zbaštil a docela mi to chutnalo :D teď už čekám jenom na verdikt rodičů a kámoše, který byl v Japonsku a ochutnal pravý Rámen, protože já absolutně netuším jak správně chutnat :D

      21.08.2015 22:43:45

    • Did
      Did

      Komentář k receptu Rámen

      Vývar pro 10 osob
      1 kg vepřových kostí
      1 kg kuřecích kostí
      kosti spaříme vařící vodou abychom se zbavily povrchových krvavých částí, které by vývar zakalily
      do hrnce dáme 500g kuřecích kostí a na to 1kg vepřových kostí a zalijeme studenou vodou
      vaříme 3-5 hodin a odebíráme pěnu a omastek, aby byl vývar čistý (není však třeba aby byl zcela čirý)
      necháme odstát alespoň hodinu
      na závěr přidáme 500g kuřecích kostí a vaříme hodinu

      Sojovkový odvar a vepřové maso pro 10 osob
      800g vepřová krkovičky
      800ml sojové omáčky
      70g cukru
      30g zázvoru
      2 stroužky česneku
      nakrájíme krkovičku podél vlákna na špalky o tloušťce asi 4cm
      nalijeme do hrnce sojovou omáčku, a přidáme nastrouhaný zázvor a drcený česnek
      do vlažné sojové omáčky vložíme maso, zasypeme cukrem a dále zahříváme
      po dosažení varu vaříme 16-20, pokud není maso zcela ponořeno otočíme je v polovině času
      rozkrojením kontrolujeme, zda není maso syrové
      hotové maso a sojovou omáčku uschováme zvlášťZeleninová obloha pro 10 ososb500g sojových výhonků200g mrkve1 svazek jarní cibulkyspaříme sojové výhonky a ochladímespaříme kroužky mrkve a ochladímenakrájíme cibulku na kroužky max. 1 mm a propláchneme vodouNudleNudle buď koupíme syrové mražené, nebo vyrobíme sami.Finální servírovánína dno misky nalijeme cca 50 ml sojovkového odvarupřidáme 350 ml horkého vývarudo velkého množství plně vroucí vody vhodíme syrové nudle max. 5 porcí narázhůlkami od sebe oddělujeme jednotlivé nudle, aby se neslepovalyuvaříme nudle „al dente“ (asi tak 2-3 minuty)nabereme nudle cedníkem a švihnutím odstraníme přebytečnou vodu z nudlí, aby nezředily polévkuvložíme nudle do miskyna vrch naskládáme zeleninovou oblohu a tenké plátky masa, případně přidáme plátky rybího knedlíčku naruto makinakonec přidáme špetku pepřeihned servírujeme.Trochu více času ale myslím, že podle tohodle receptu to bude chutnější. :)

      26.03.2014 22:18:34


    • deidara lowe
      deidara lowe

      jo to naruto ví co jí xD

      23.05.2012 17:49:53

    • Musee
      Musee

      Itadakimasu!

      Hmm, vypadá to lahodně! Naruto asi ví, co jí :D =P - Zkusím to, jen nwm, kde koupím Nama Ramen.... O.o - > Mno nic, tou, kdo má ingredience a uvaříno - > Itadakimasu! ;)

      13.01.2012 11:01:51

    • Midori
      Midori

      Itadakimas!! (nevím jestli to píšu správně...snad ano)

      08.10.2011 21:40:49


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Rámen

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.