reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rakouský bramborový salát

Zkuste jinou variantu bramborového salátu bez majonézy, který jsem ochutnala v Rakousku a chutná opravdu báječně.


  • 4,2

    78×

    4,2 78
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 549 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Postup přípravy

Brambory očistíme a vcelku uvaříme ve slupce. Necháme je vychladnout, odstraníme slupku a nakrájíme asi na 5 mm široké plátky. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno.

Z vody, oleje, octu, cukru, soli a pepře uděláme zálivku. Do mísy dáme brambory s cibulí a zalijeme zálivkou. Pořádně promícháme, aby se všechno dobře promíchalo a dáme do lednice minimálně na hodinu před podáváním.

Rakouský bramborový salát podáváme studený jako přílohu k masu nebo jen tak s pečivem k zakousnutí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rakouský bramborový salát

    Celkový počet komentářů: 12

    • Zeni
      Zeni

      tento salát se stal naší nejoblíbenější přílohou už sedmým rokem,kdy máme v Rakousku druhé bydliště.Ale dělám to podle jejich domácí tradice s červenou cibulí a červenou nakládanou paprikou-ze které používám sladkokyselý nálev. Naprosto skvělý a lehký.

      15.06.2009 10:11:48

    • evi
      evi

      Rakouský bramb. salát, vylepšený

      Tento recept je rodinným stříbrem naší rodiny, nebot jej dělala naše babička, která v Rakousku žila. Vylepšení je v tom, že přidáme na kolečka nakrájené kyselé okurky a špetku mleté papriky .(Brambory by měly být celé zalité kyselým nálevem.Lze použít i dobrý lák z těch kyselých okurek) Výborný je též pečený králík s dušenou rýží a tento salát k tomu, nemá to chybu.Nebojte se této kombinace a vyzkoušejte.

      13.06.2009 21:32:09


    Nalezeno receptů: 12
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Rakouský bramborový salát

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.