4 porce nevšedního a přitom jednoduchého jídla
1 ks | vejce |
2.5 dl | mléko |
hladká mouka | |
pepř a sůl | |
10 ks | rajčata |
3 lžíce | jemně nastrouhaný tvrdý sýr |
Nejprve připravíme těstíčko. V mléce rozkvedláme vajíčka, přidáme nastrouhaný sýr, špetku pepře a soli a postupně vmícháme mouku, až vznikne husté těstíčko.
Rajčata nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, namáčíme je v těstíčku a klademe do oleje rozpáleného na 160°C. Fritujeme dozlatova asi 6 minut.
Podáváme s bramborovou kaší.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena