1 lžíce | máslo | |
1 ks | cibule | |
1 špetka | tymián | |
1 l | voda | |
1 ks | hřebíček | |
1 ks | bobkový list | |
2 kuličky | nové koření | |
1 lžíce | hladká mouka | |
1 ks | rajský protlak | |
3 kuličky | celý černý pepř | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
pažitka | ||
směs | ||
1 ks | vejce | |
1 lžíce | dětská krupice |
V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání zalijeme vodou. Přidáme celou menší oloupanou cibuli, bobkový list, celý pepř, nové koření, hřebíček a špetku tymiánu. Vmícháme větší rajčatový protlak, osolíme a vaříme 15 minut. Polévku přecedíme a přivedeme k varu. Na kapání smícháme v misce vejce s dětskou krupičkou. Do polévky zavaříme kapání, krátce povaříme a odstavíme. Polévku ochutíme podle potřeby a přidáme nasekanou pažitku. Rajskou polévku podáváme teplou na stůl.
Jako od babičky: Plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem
Poctivý babiččin recept na plněné papriky s voňavou rajskou omáčkou. Podle našeho FOTONÁVODU ho jistě zvládnou uvařit i ti, kteří v kuchyni teprve začínají. A jaká je to dobrota!
Recept na rajskou omáčku s hovězím masem krok za krokem
Dnes si připravíme rajskou omáčku s plátky hovězího, kterou díky podrobnému FOTORECEPTU zvládne i kuchař začátečník.
Autor:Moravanda
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena