reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rajská polévka s italským sýrem

Rajskou polévku z čerstvých rajčat si můžeme uvařit i v zimě. Chuť polévky vyladí perníkové koření a řapíkatý celer.


  • 5,0

    5 4
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli a celer očistíme a nakrájíme na drobno. Oloupané stroužky česneku nakrájíme na plátky. Omytá rajčata nakrájíme na malé kostičky.

Ve větším hrnci rozehřejeme olivový olej a vsypeme česnek, řapíkatý celer a cibuli. Mícháme, dokud cibule nezesklovatí. K zelenině přidáme rajčata, protlak a vývar. Krátce povaříme a rozmixujeme tyčovým mixérem.

Do polévky vložíme bobkový list a rozmarýn. Čerstvý rozmarýn je samozřejmě nejlepší, ale lze použít i sušený. Nakonec můžeme přidat i větvičku z rajčat a opět krátce povaříme. Bobkový list a větvičku vyjmeme. Do polévky nasypeme 80 g sýru a přilijeme smetanu. Neseženete-li námi uváděný sýr, výborně jej nahradí i parmezán nebo jiný výrazný sýr.

Rajskou polévku naposledy důkladně rozmixujeme a ochutíme solí, pepřem, cukrem a perníkovým kořením. Pokud chceme rajskou polévku s italským sýrem hustší, zahustíme ji trochou mouky, například pohankovou moukou. Ale v našem případě to nebylo potřeba.

Rajskou polévku na talíři posypeme zbylým sýrem a podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Rajská polévka s italským sýrem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.