reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Rajská polévka s italským sýrem

Rajskou polévku z čerstvých rajčat si můžeme uvařit i v zimě. Chuť polévky vyladí perníkové koření a řapíkatý celer.


  • 5,0

    5 6
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 816 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

Jednoduše skvělý! Jablečný koláč s drobenkou krok za krokem

26. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 755 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 851 hodnocení

Umíte správně skladovat potraviny? Prověřte se v našem testu!

26. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

26. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 799 hodnocení

Víkendové pečení: Úžasně vláčná jablková bábovka s ořechy

26. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 697 hodnocení

Plán pečení na víkend: Vrhněte se na domácí pečivo!

26. 9. 2020

Postup přípravy

Cibuli a celer očistíme a nakrájíme na drobno. Oloupané stroužky česneku nakrájíme na plátky. Omytá rajčata nakrájíme na malé kostičky.

Ve větším hrnci rozehřejeme olivový olej a vsypeme česnek, řapíkatý celer a cibuli. Mícháme, dokud cibule nezesklovatí. K zelenině přidáme rajčata, protlak a vývar. Krátce povaříme a rozmixujeme tyčovým mixérem.

Do polévky vložíme bobkový list a rozmarýn. Čerstvý rozmarýn je samozřejmě nejlepší, ale lze použít i sušený. Nakonec můžeme přidat i větvičku z rajčat a opět krátce povaříme. Bobkový list a větvičku vyjmeme. Do polévky nasypeme 80 g sýru a přilijeme smetanu. Neseženete-li námi uváděný sýr, výborně jej nahradí i parmezán nebo jiný výrazný sýr.

Rajskou polévku naposledy důkladně rozmixujeme a ochutíme solí, pepřem, cukrem a perníkovým kořením. Pokud chceme rajskou polévku s italským sýrem hustší, zahustíme ji trochou mouky, například pohankovou moukou. Ale v našem případě to nebylo potřeba.

Rajskou polévku na talíři posypeme zbylým sýrem a podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Rajská polévka s italským sýrem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.