reklama
hledat uživatel
       

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Rajská omáčka

Rajská omáčka

Recept na klasickou českou omáčku.


  • 3,1

    1 111×

    3 1111
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 625 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 879 hodnocení

Domácí výroba uzenin - připravte si tu nejlepší klobásu, jakou jste kdy jedli!

22. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 628 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 708 hodnocení

Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

21. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

20. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Čokoládový Sacher dort krok za krokem

19. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 582 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Postup přípravy

Z tuku, oloupané a nadrobno nasekané cibule a mouky připravíme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme ji vývarem z hovězího masa a metličkou dobře rozmícháme. Přidáme bobkový list, celý pepř, nové koření, osolíme a za častého míchání dobře provaříme.

Podle potřeby omáčku občas zředíme vývarem. Takto provařený základ na omáčku přecedíme, přidáme rajský protlak. Rajskou omáčku je dobré ještě ochutit cukrem, solí, pepřem a chviličku provaříme. Pokud se vám bude zdát rajská omáčka příliš řídká, zahustíme ji strouhaným perníkem, nebo trochou jíšky.

Rajskou omáčku podáváme s hovězím masem a houskovými knedlíky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rajská omáčka

    Celkový počet komentářů: 52
    • Jano
      Jano

      Komentář k receptu Rajská omáčka

      A co s tím tymiánem?

      21.02.2019 16:32:21

    • No potěš koště
      No potěš koště

      Komentář k receptu Rajská omáčka

      Je to vůbec ještě rajská omáčka, nebo samoser s perníkem? Rajská omáčka má svoji historii a hlavně chuťové vlastnosti, které nemusíme snad nabourávat perníkem, tymiánem a dokonce skořicí a jinými pitomostmi, které zde vůbec nerostou. Základní pravidlo je vyzdvihnout chuť rajčat. Jsou kyselá a tudíž platí, že se rajská téměř nikdy nedá přesladit. Připravovat ji na zeleninovém základě a za použití silného masového vývaru je to, co potřebuje a vyžaduje. A pokud chceme chuť lehce podtrhnout, přidáváme 2 - 3 plátky citrónu, který vaříme společně tak max. 20 minut. Na ostatní zapomeňte a naučte se ctít chuť suroviny a nechtějtě z toho mít samoser.

      25.07.2017 10:14:09

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Rajská omáčka

      asi sem Jardo nepřijdeš,ale papriku a hořčici do rajské

      26.01.2016 11:13:58


    • Simona
      Simona

      rajská omáčka

      Přesně tak to dělám a je výborná když tam pridate mletou skorici a ohledně vývaru nedělám stačí na začátek jak z pění cibulka hodit kostku hovězího bujónu a moc výborný doporučují :)

      27.11.2015 13:16:34

    • Yen
      Yen

      Díky moc, povedla se a chutnala, jen jsem ji dělala po vegansku:))))

      14.12.2013 13:25:39

    • petruše
      petruše

      Také přispěji svou rajskou , dříve jsem ji zakládala s koř.zeleninou hlavně když byly děti malé pak už se nemusela zahušťovat moukou, ale teďka jen osmažím cibulku potom přidám bobkáč, pepř celý a nové koření, po chvilce rajský protlak a zaliju vývarem nebo vodou. Z hovězího vývaru je jasně chutnější, po provaření přecedím nebo vyberu koření, zahustím moukou s vodou (takzvanou amerikou) přisladím dochutím a lehce přidám mletou skořici a popravdě sklízím docela ůspech tak to taky vyzkoušejte - dobrou chuť

      26.05.2013 10:22:48

      • Valentová
        Valentová

        Re: rajská?

        tak to přesně vařím já už spoustu let i ten postup je stejný i to zahuštění tou moukou atd. potěšilo mě to zítra ji mám k obědu dělám ji z kližky nevím co na to řeknete??

        02.12.2019 23:30:24

    • misak
      misak

      proč je na fotce vepřová kýta ?

      15.11.2012 19:03:44

      • Logistik
        Logistik

        Vysvětlení.

        Fotografie je od uživatele, který uvařil recept s nějakou modifikací. V tomto případě přidal do rajské omáčky také kus masa.

        19.11.2012 08:40:21


    Nalezeno receptů: 52
    |< << 123456 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Rajská omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.