reklama
hledat uživatel
       

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Rajská omáčka

Rajská omáčka

Recept na klasickou českou omáčku.


  • 3,1

    1 097×

    3 1097
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Z tuku, oloupané a nadrobno nasekané cibule a mouky připravíme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme ji vývarem z hovězího masa a metličkou dobře rozmícháme. Přidáme bobkový list, celý pepř, nové koření, osolíme a za častého míchání dobře provaříme.

Podle potřeby omáčku občas zředíme vývarem. Takto provařený základ na omáčku přecedíme, přidáme rajský protlak. Rajskou omáčku je dobré ještě ochutit cukrem, solí, pepřem a chviličku provaříme. Pokud se vám bude zdát rajská omáčka příliš řídká, zahustíme ji strouhaným perníkem, nebo trochou jíšky.

Rajskou omáčku podáváme s hovězím masem a houskovými knedlíky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Rajská omáčka

Celkový počet komentářů: 50
  • No potěš koště
    No potěš koště

    Komentář k receptu Rajská omáčka

    Je to vůbec ještě rajská omáčka, nebo samoser s perníkem? Rajská omáčka má svoji historii a hlavně chuťové vlastnosti, které nemusíme snad nabourávat perníkem, tymiánem a dokonce skořicí a jinými pitomostmi, které zde vůbec nerostou. Základní pravidlo je vyzdvihnout chuť rajčat. Jsou kyselá a tudíž platí, že se rajská téměř nikdy nedá přesladit. Připravovat ji na zeleninovém základě a za použití silného masového vývaru je to, co potřebuje a vyžaduje. A pokud chceme chuť lehce podtrhnout, přidáváme 2 - 3 plátky citrónu, který vaříme společně tak max. 20 minut. Na ostatní zapomeňte a naučte se ctít chuť suroviny a nechtějtě z toho mít samoser.

    25.07.2017 10:14:09

  • lumik
    lumik

    Komentář k receptu Rajská omáčka

    asi sem Jardo nepřijdeš,ale papriku a hořčici do rajské

    26.01.2016 11:13:58

  • Simona
    Simona

    rajská omáčka

    Přesně tak to dělám a je výborná když tam pridate mletou skorici a ohledně vývaru nedělám stačí na začátek jak z pění cibulka hodit kostku hovězího bujónu a moc výborný doporučují :)

    27.11.2015 13:16:34

  • Yen
    Yen

    Díky moc, povedla se a chutnala, jen jsem ji dělala po vegansku:))))

    14.12.2013 13:25:39

  • petruše
    petruše

    Také přispěji svou rajskou , dříve jsem ji zakládala s koř.zeleninou hlavně když byly děti malé pak už se nemusela zahušťovat moukou, ale teďka jen osmažím cibulku potom přidám bobkáč, pepř celý a nové koření, po chvilce rajský protlak a zaliju vývarem nebo vodou. Z hovězího vývaru je jasně chutnější, po provaření přecedím nebo vyberu koření, zahustím moukou s vodou (takzvanou amerikou) přisladím dochutím a lehce přidám mletou skořici a popravdě sklízím docela ůspech tak to taky vyzkoušejte - dobrou chuť

    26.05.2013 10:22:48

  • Simona
    Simona

    doprdele! Clovek chce udelat rajskou, rcept dobrej, vařím to tak asi rok, podle tohodle receptu, jenže jsem receptář nechala urodičů, tak se jdu sem podívat a co se nedočtu! Teď abych vařila z oleje a vody ne?!

    05.02.2013 10:39:48

  • misak
    misak

    proč je na fotce vepřová kýta ?

    15.11.2012 19:03:44

    • Logistik
      Logistik

      Vysvětlení.

      Fotografie je od uživatele, který uvařil recept s nějakou modifikací. V tomto případě přidal do rajské omáčky také kus masa.

      19.11.2012 08:40:21

Nalezeno receptů: 50
|< << 12345 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Rajská omáčka

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.