reklama
hledat uživatel
       

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Rajská omáčka

Rajská omáčka

Recept na klasickou českou omáčku.


  • 3,1

    1 100×

    3 1100
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Z tuku, oloupané a nadrobno nasekané cibule a mouky připravíme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme ji vývarem z hovězího masa a metličkou dobře rozmícháme. Přidáme bobkový list, celý pepř, nové koření, osolíme a za častého míchání dobře provaříme.

Podle potřeby omáčku občas zředíme vývarem. Takto provařený základ na omáčku přecedíme, přidáme rajský protlak. Rajskou omáčku je dobré ještě ochutit cukrem, solí, pepřem a chviličku provaříme. Pokud se vám bude zdát rajská omáčka příliš řídká, zahustíme ji strouhaným perníkem, nebo trochou jíšky.

Rajskou omáčku podáváme s hovězím masem a houskovými knedlíky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rajská omáčka

    Celkový počet komentářů: 50
    • No potěš koště
      No potěš koště

      Komentář k receptu Rajská omáčka

      Je to vůbec ještě rajská omáčka, nebo samoser s perníkem? Rajská omáčka má svoji historii a hlavně chuťové vlastnosti, které nemusíme snad nabourávat perníkem, tymiánem a dokonce skořicí a jinými pitomostmi, které zde vůbec nerostou. Základní pravidlo je vyzdvihnout chuť rajčat. Jsou kyselá a tudíž platí, že se rajská téměř nikdy nedá přesladit. Připravovat ji na zeleninovém základě a za použití silného masového vývaru je to, co potřebuje a vyžaduje. A pokud chceme chuť lehce podtrhnout, přidáváme 2 - 3 plátky citrónu, který vaříme společně tak max. 20 minut. Na ostatní zapomeňte a naučte se ctít chuť suroviny a nechtějtě z toho mít samoser.

      25.07.2017 10:14:09

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Rajská omáčka

      asi sem Jardo nepřijdeš,ale papriku a hořčici do rajské

      26.01.2016 11:13:58

    • Simona
      Simona

      rajská omáčka

      Přesně tak to dělám a je výborná když tam pridate mletou skorici a ohledně vývaru nedělám stačí na začátek jak z pění cibulka hodit kostku hovězího bujónu a moc výborný doporučují :)

      27.11.2015 13:16:34

    • Yen
      Yen

      Díky moc, povedla se a chutnala, jen jsem ji dělala po vegansku:))))

      14.12.2013 13:25:39

    • petruše
      petruše

      Také přispěji svou rajskou , dříve jsem ji zakládala s koř.zeleninou hlavně když byly děti malé pak už se nemusela zahušťovat moukou, ale teďka jen osmažím cibulku potom přidám bobkáč, pepř celý a nové koření, po chvilce rajský protlak a zaliju vývarem nebo vodou. Z hovězího vývaru je jasně chutnější, po provaření přecedím nebo vyberu koření, zahustím moukou s vodou (takzvanou amerikou) přisladím dochutím a lehce přidám mletou skořici a popravdě sklízím docela ůspech tak to taky vyzkoušejte - dobrou chuť

      26.05.2013 10:22:48

    • Simona
      Simona

      doprdele! Clovek chce udelat rajskou, rcept dobrej, vařím to tak asi rok, podle tohodle receptu, jenže jsem receptář nechala urodičů, tak se jdu sem podívat a co se nedočtu! Teď abych vařila z oleje a vody ne?!

      05.02.2013 10:39:48

    • misak
      misak

      proč je na fotce vepřová kýta ?

      15.11.2012 19:03:44

      • Logistik
        Logistik

        Vysvětlení.

        Fotografie je od uživatele, který uvařil recept s nějakou modifikací. V tomto případě přidal do rajské omáčky také kus masa.

        19.11.2012 08:40:21

    Nalezeno receptů: 50
    |< << 12345 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Rajská omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.