reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rajská omáčka z hovězího masa

Recept na rajskou omáčku podpořenou vývarem z hovězího masa.


  • 4,0

    4 4
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Postup přípravy

Do hrnce nalijeme olej a vsypeme větší nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme bobkový list, kuličky nového koření a pepře, mírně osolíme. Cibuli necháme zesklovatět a poté přidáme plátky hovězího masa - plecka nebo kýty, které z obou stran mírně osmahneme a následně zalijeme vodou a necháme vařit.

Mezitím si připravíme zásmažku tak, že do menšího kastrůlku nalijeme trochu oleje, necháme ho na mírném ohni rozpálit a přisypeme polohrubou mouku. Směs zamícháme a podle potřeby přidáváme mouku tak, aby výsledný produkt nebyl řídký, přičemž neustále mícháme. Po zhoustnutí za stálého míchání odejmeme z ohně.

Po mírném povaření maso přesuneme i s vývarem do tlakového hrnce a vaříme doměkka. Když je maso uvařené, vyjmeme jej a vývar scedíme do jiného hrnce a ochutnáme. Je-li málo slaný, přidáme půl kostky masoxu a vaříme 5 minut. Mezitím přidáme rajský protlak a kečup, zamícháme a necháme povařit. Ochutnáme, je-li pořád málo slaný, přidáme i druhou polovinu masoxu.

Rajskou omáčku z hovězího masa povaříme a při přidávání vytvořené zásmažky musíme pořád míchat a omáčka se musí vařit, aby se zásmažka vyvařila. Ochutnáme a přidáváme podle chuti cukr, sůl a kečup. Jakmile optimálně ochutíme, vložíme maso zpět do omáčky a necháme prohřát.

Rajskou omáčku z hovězího masa podáváme s houskovým nebo kynutým knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rajská omáčka z hovězího masa

    Celkový počet komentářů: 1

    • babca48
      babca48

      Komentář k receptu Rajská omáčka z hovězího masa

      Já dělám rajskou jen v jednom hrnci a to tlakovém. Recept je skoro stejný. Dávám mnohem víc cibule. Do tlakového hrnce dám rozpálit olej přidám cibuli nechám zesklovatět, přidám maso dělám ho vcelku. Maso orestuji ze všech stran, přidám rajský protlak a koření které vkládám do sítka na čaj. Vše zaliji do poloviny vařicí vodou a vařím do měkka. Pak vyjmu maso a koření omáčku rozmixuji, když je omáčka moc hustá rozředím vodou nebo vývarem. Dochutím solí, cukrem, kečupem.

      08.06.2016 12:24:12

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Rajská omáčka z hovězího masa

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.