reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rajská omáčka s mletým masem

Recept na jednoduchou rajskou omáčku, kterou zvládnou i začátečníci.


  • 4,0

    20×

    4 20
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

V hrnci rozpálíme trochu oleje, vložíme celou cibuli pokrájenou na kostičky a zaprášíme trochou hladké mouky. Necháme osmažit dozlatova.

K základu na rajskou omáčku přidáme oba protlaky, bobkový list, pepř, nové koření a skořici. Zalijeme vodou a rozšleháme kousky protlaku spojené s cibulí. Omáčku necháme vařit 10 minut.

Z vody a hladké mouky si uděláme jíšku a za stálého míchání a vaření lijeme do omáčky přes cedník, abychom neměli v rajské hrudky. Potom omáčku přecedíme přes síto a odstraníme tak koření a bylinky.

Moji rajskou omáčku můžeme podávat čistou nebo s osmaženým mletým masem. Z ochuceného mletého masa si můžeme udělat šištičky, které na pánvi opečeme. Poté je vložíme do rajské omáčky a chvíli povaříme. Rajskou omáčku se smaženým mletým masem podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Rajská omáčka s mletým masem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.