reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rajská omáčka s hovězím masem ala Dočík

Recept na tradiční rajskou omáčku s hovězím masem a houskovým knedlíkem.


  • 3,0

    3 4
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Klidně den předem hovězí přední prošpikujeme špekem, další den osolíme, osmahneme prudce ze všech stran, podlijeme cca 1,5 l vody, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a pomalu vaříme do změknutí asi 3 - 4 hodiny.

Hovězí maso vyndáme z vývaru a vývar uschováme. Jednu větší mrkev s cibulí nakrájíme nebo nastrouháme, osmahneme na oleji do sklovita, přidáme opět divoké koření a asi lžičku tymiánu. Dále zasypeme asi 4 lžícemi cukru a necháme zkaramelizovat. Přidáme rajský protlak, podlijeme cca 2 dl vývaru a necháme provařit. Dolijeme zbytkem vývaru a necháme dojít k varu.

Poté vyndáme bobkový list a zbytek rozmixujeme tyčovým mixérem. Rajskou omáčku přecedíme přes cedník zpět do kastrolu, přivedeme k varu, zjemníme cca 200 g smetany, dochutíme (ocet, sůl, cukr) a lehce zahustíme hotovou světlou jíškou. Uvařené hovězí maso nakrájíme na plátky.

Rajskou omáčku s hovězím masem ala Dočík podáváme s těstovinami nebo houskovými knedlíky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Rajská omáčka s hovězím masem ala Dočík

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.