reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rajská omáčka s hovězím masem ala Dočík

Recept na tradiční rajskou omáčku s hovězím masem a houskovým knedlíkem.


  • 3,0

    3 4
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Postup přípravy

Klidně den předem hovězí přední prošpikujeme špekem, další den osolíme, osmahneme prudce ze všech stran, podlijeme cca 1,5 l vody, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a pomalu vaříme do změknutí asi 3 - 4 hodiny.

Hovězí maso vyndáme z vývaru a vývar uschováme. Jednu větší mrkev s cibulí nakrájíme nebo nastrouháme, osmahneme na oleji do sklovita, přidáme opět divoké koření a asi lžičku tymiánu. Dále zasypeme asi 4 lžícemi cukru a necháme zkaramelizovat. Přidáme rajský protlak, podlijeme cca 2 dl vývaru a necháme provařit. Dolijeme zbytkem vývaru a necháme dojít k varu.

Poté vyndáme bobkový list a zbytek rozmixujeme tyčovým mixérem. Rajskou omáčku přecedíme přes cedník zpět do kastrolu, přivedeme k varu, zjemníme cca 200 g smetany, dochutíme (ocet, sůl, cukr) a lehce zahustíme hotovou světlou jíškou. Uvařené hovězí maso nakrájíme na plátky.

Rajskou omáčku s hovězím masem ala Dočík podáváme s těstovinami nebo houskovými knedlíky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Rajská omáčka s hovězím masem ala Dočík

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.