reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rajská omáčka s houskovým knedlíkem jako od maminky

Výborná rajská omáčka s domácími houskovými knedlíky. Recept od mojí maminky.


  • 4,6

    10×

    4,6 10
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle chuti

těsto



Postup přípravy

Nejprve si dáme vařit nakrájené vepřové maso do vody, které osolíme a opepříme. Mezitím si v druhém hrnci rozehřejeme olej, přidáme mouku a za stálého míchání uděláme světlou jíšku. Pozor, ať se mouka nepřipálí! Jíšku zředíme trochou vývaru, rozmícháme, přidáme koření (celý pepř, bobkový list, nové koření, hřebíček), cibuli nakrájenou nadrobno a vaříme 20 minut.

Podle potřeby přidáme vývar, aby měla omáčka požadovanou hustotu. Omáčku přecedíme, rozmícháme do ní rajský protlak, přidáme cukr, skořici a necháme projít varem. Podle potřeby dochutíme a přidáme maso, které jsme vytáhli z vývaru.

Do vlažného mléka přidáme trochu hladké mouky, cukr, sůl a rozdrobíme kvasnice. Za stálého míchání necháme kvasnice rozpustit a dáme kynout na teplé místo. Nakynutý kvásek smícháme s polohrubou moukou a s na kostky nakrájenou houskou a necháme opět vykynout na teplém místě cca 45 minut.

Z vykynutého těsta tvoříme knedlíky a dáme vařit v dobře osolené horké vodě asi 17 minut. Po uvaření a vytažení z vody propícháme knedlíky špejlí, aby nesklesly.

Rajskou omáčku jako od maminky spolu s knedlíky můžeme servírovat.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rajská omáčka s houskovým knedlíkem jako od maminky

    Celkový počet komentářů: 1
    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Rajská omáčka s houskovým knedlíkem jako od maminky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.