Rajská omáčka po domácku

30 min | omáčka | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 537x
Recept na jednoduchou omáčku, která je vynikající s domácím houskovým nebo kynutým knedlíkem.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Rajčata nakrojíme do tvaru x u stopky a spaříme je horkou vodou. Potom rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky.

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle (másle), zasypeme ji moukou, osmažíme ve světlou jíšku, zalijeme vývarem, rozšleháme a přivedeme k varu. Na základ dáme rajčata a protlak ,sůl, koření a omáčku vaříme asi 20 minut. Potom rozmixujeme, dochutíme a krátce povaříme.

K rajské omáčce po domácku můžeme podávat knedlíky a maso. Lze použít nejen maso mleté, ale i jakékoliv pečené či vařené maso.

autor receptu:

Rajská omáčka po domácku

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rajská omáčka po domácku

Přidat příspěvek k receptu Rajská omáčka po domácku
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept