reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rajská omáčka Habunda

Prostě vynikající rajská omáčka. Recept na tradiční omáčku ke knedlíkům nebo těstovinám.


  • 5,0

    12×

    5 12
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na másle zpěníme cibuli a přidáme rajský protlak, nebo pasírovaná rajčata, přidáme mletou skořici, třtinový cukr, hřebíček, nové koření, bobkový list a asi po 5 minutách vaření za stálého míchání zalijeme vývarem (2 litry vřelé vody s hovězím bujonem).

Omáčku přepasírujeme (stačí přes síto) do jiného hrnce a dáme zpět na oheň. Potom rajskou omáčku dochutíme solí a cukrem. Nakonec omáčku zahustíme instantní nebo domácí jíškou.

Rajskou omáčku Habunda podáváme s těstovinami (knedlíky) a s masovými kuličkami, případně sekanou. Jaké maso použijete, je na vás, hovězí zadní kýta k tomu bude ideální.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rajská omáčka Habunda

    Celkový počet komentářů: 2

    • libor
      libor

      Komentář k receptu Rajská omáčka Habunda

      Výborná

      18.03.2018 00:03:53

    • Petr
      Petr

      Úprava receptu

      První odstavec receptu má být takto:

      Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na másle zpěníme cibuli a přidáme mletou skořici, třtinový cukr, hřebíček, nové koření, bobkový list a asi po 5 minutách vaření za stálého míchání přidáme rajský protlak nebo pasírovaná rajčata (já osobně dávám 400 gramové balení pasírovaných rajčat z Kauflandu), necháme zase cca 5 minut povařir a zalijeme vývarem (2 litry vřelé vody s hovězím bujonem).

      31.01.2015 12:08:26


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Rajská omáčka Habunda

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.