Lehce stravitelný salát s jednoduchou přípravou.
sůl | |
15 g | petrželka |
25 g | bazalka |
pepř | |
4 ks | jarní cibulka |
450 g | rajčata třešňová |
125 ml | panenský olivový olej |
2 lžíce | ocet aceto balsamico |
200 g | mozzarella nakrájená na kousky |
Rajčata nakrájíme na půlky a dáme do mísy. Jarní cibulky nakrájíme nadrobno a přidáme k rajčatům.
Přidáme olivový olej a ocet aceto balsamico a salát promícháme. Osolíme a opepříme, přidáme sýr mozzasella a ještě promícháme. Salát přikryjeme a uložíme na 4 hodiny do chladničky.
Před podáváním necháme salát 10 minut v pokojové teplotě. Petrželku nakrájíme nadrobno a přidáme do salátu. Salát znovu promícháme. Lístky bazalky natrháme na kousky, posypeme jimi salát a podáváme.
Zdroj: Slovart.cz
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena