reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rajčatový džem s chilli

Tento džem je výborný na topinku se sázeným vejcem, jako příloha k pečenému jehněčímu nebo vepřovému.


  • 3,0

    139×

    3 139

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 548 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Postup přípravy

Zázvor nahrubo nasekáme. Chilli papričky a česnek nakrájíme na jemné plátky.

Polovinu rajčat, zázvor a rybí omáčku dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka. (I když někdo nemá rád rajčatová semínka, obsahují důležitý pektin, díky kterému džem želíruje, takže nedoporučuji rozmixovaná rajčata propasírovat.) Zbývající rajčata nakrájíme na 1 cm velké kostičky (můžete je oloupat, ale já to nedělám).

Rozmixovaná a nakrájená rajčata a všechny zbývající ingredience dáme do hlubokého hrnce a pomalu přivedeme k varu za častého míchání. Když směs vře, ztlumíme plamen a pomalu vaříme.

Odebíráme pěnu z povrchu a necháme pomalu táhnout 30-40 minut za občasného míchání. Ode dna a ze stěn hrnce seškrabujeme tuhnoucí hmotu. Džem je hotový, když zhoustl a začíná se lesknout.

Džem nalijeme do vyvařených sklenic, uzavřeme a označíme štítkem. Necháme vychladnout při pokojové teplotě a pak uložíme do chladničky nebo studené spíže.

Zdroj: Vaří šéfkuchaři - Jill Normanová

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rajčatový džem s chilli

    Celkový počet komentářů: 2

    • Eva
      Eva

      Prosím, prozraďte mi, co je to "nam pla"? Děkuji

      31.03.2007 14:09:21


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Rajčatový džem s chilli

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.