Snadný a rychlý recept na salát z čerstvých rajčat a salátové okurky s jarní cibulkou. Salát doplníme zálivkou ze zakysané smetany, kefíru a majonézy.
400 g | rajčata |
3 lžíce | majonéza |
100 ml | kefír |
250 ml | zakysaná smetana |
3 ks | jarní cibulka s natí |
400 g | okurka salátová |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř |
Omytá rajčata a okurky nakrájíme na stejnoměrné kousky ve velikosti sousta a vložíme do mísy. Zeleninu osolíme, opeříme a necháme asi 10 minut odstát. Jarní cibulku i s natí nasekáme na jemná kolečka a vmícháme do mísy k zelenině. Zakysanou smetanu spolu s kefírem a majonézou našleháme do pěny a nalijeme na směs rajčat s okurkou a jarní cibulkou. Salát promícháme, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme. Rajčatovo-okurkový salát se smetanovou zálivkou rozdělíme do misek a můžeme servírovat jako přílohu k různým pokrmům, ale klidně i jen tak samostatně s čerstvým pečivem nebo toasty.
Sterilované okurky Richarda Nováka
(doba přípravy 45 min)
S Michalem Nikodemem a Honzou Kuželkou se naučíme, jak připravit osvěžující letní okurkový nápoj. Tentokrát vtipného Honzu nepotěšíme, protože nebudeme potřebovat žádný alkohol.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena