reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rajčatová polévka s restovaným mletým masem

I stalo se jednoho červencového dne. Přemíra rajských jablíček z domácí produkce Vepříkova táty přivedla jej k myšlence, jak se s touto dobrotou se ctí vypořádat, aby vniveč nepřišla.


  • 0

    0 0
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vezme to stručně jasně. V tomto bodě si připravíme základ polévky.

Nejprve si nadrobno nakrájíme cibuli a česnek. Do hrnce přiměřené velikosti nalijeme rostlinný olej, přidáme nakrájenou cibuli, po chvíli i 4 stroužky česneku a necháme zvolna osmahnout.

Mezitím si omyjeme a na čtvrtky nakrájíme rajčata, která následně k cibulce a česneku vložíme. Přidáme 300 - 500 ml vody podle šťavnatosti rajčat. Osolíme, opepříme a povaříme přibližně 20 minut.

Následně směs rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme cukrem a bazalkou, případně i dosolíme.

V bodě druhém si připravíme restované mleté maso. Na pánvi si rozpálíme trochu oleje a přidáme mleté maso. Osolíme, opepříme a přidáme zbylé 2 stroužky česneku - tentokrát však prolisovaného. Vše dobře promísíme a restujeme cca 10 minut, dokud maso nechytne zlatavou barvu.

A máme hotovo. Restované mleté maso lze přidat přímo do rajčatové polévky a smísit nebo servírovat oku lahodícím způsobem jako je na přiložené fotografii. Rajčatová polévka s restovaným mletým masem chutná opravdu výborně!

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Rajčatová polévka s restovaným mletým masem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.