reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rajčatová polévka s bylinkovými knedlíčky

Nenáročná a dobrá rajčatová polévka se smetanou a voňavými knedlíčky.


  • 4,2

    15×

    4,2 15
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 696 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 930 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Bábovka

4,7 1 669 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 747 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 736 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 620 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

27. 3. 2020

Postup přípravy

Spařená a oloupaná rajčata bez zrníček nakrájíme na kostičky a promícháme s nasekanou cibulí, prolisovaným česnekem a všemi surovinami kromě smetany. Rajčata dáme na sporák a vaříme při nízké teplotě aspoň hodinu.

Mozzarellu nastrouháme na jemné straně struhadla. Bazalku a petrželku najemno nasekáme. Nastrouhanou mozzarellu promícháme s bylinkami a čerstvě mletým pepřem, vytvoříme kuličky.

Již uvařená rajčata rozmixujeme ponorným mixerem a přidáme smetanu. Provaříme dalších 15 minut, odstavíme a vložíme knedlíčky. Polévku přikryjeme a necháme 5 minut odpočinout.

Rajčatovou polévku s bylinkovými knedlíčky rozdělíme do talířů a podáváme ozdobenou lístečkem čerstvé bazalky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rajčatová polévka s bylinkovými knedlíčky

    Celkový počet komentářů: 2

    • Sussi
      Sussi

      No ,nevím jaké spousty druhů mozzarelly máte na mysli.Určitě nejlepší je buvolí-Mozzarella di bufala,na značce nezáleží.U polévky jsem použila Galbani-Santa Lucia,ale nezáleží na značce,hlavně at je to kvalitní mozzarella.Příjemný den Sussi

      04.11.2012 12:58:59

    • Krušnohorka
      Krušnohorka

      Mozzarelly je spousta druhů, jakou prosím měl autor na mysli?

      04.11.2012 11:47:37


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Rajčatová polévka s bylinkovými knedlíčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.