Rajčatová omáčka s masem z konzervy

20 min | hlavní chod | 3 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 490x
Recept vyžaduje jen málo ingrediencí a vesměs levných. Můžeme z toho udělat hodně jídla a hlavně je to moc chutné!
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Cibuli a česnek nakrájíme spíše nahrubo. Olivy pokrájíme na kousky. Rajčata z konzervy pokrájíme také na kousky. Čerstvou bazalku nasekáme nadrobno.

Cibuli a česnek osmahneme na pár kapkách oleje dorůžova. Přidáme maso z konzervy a důkladně vyškvaříme. Maso je většinou hodně tučné, proto si se smažením dáváme na čas a prohříváme na pánvi asi 5 minut.

Přidáme nakrájená rajčata z konzervy. Prohřejeme a podle chuti můžeme dosladit lžící cukru a určitě dochutit čerstvě rozdrceným pepřem. Nakonec přidáme hrst pokrájených oliv a nasekané bazalky. Maso z konzervy bývá většinou dost slané a samo o sobě dochucené, takže není potřeba už nic přidávat.

Variaci na italskou kuchyni - rajčatovou omáčku s masem z konzervy podáváme ideálně se špagetami.

blueberry0666 autor receptu:

Rajčatová omáčka s masem z konzervy

Počet přidaných receptů: 14

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Rajčatová omáčka s masem z konzervy

Přidat příspěvek k receptu Rajčatová omáčka s masem z konzervy
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo dokáže prodloužit mládí. Nevěříte? Vše záleží pouze na vás a na tom, jak tomu přizpůsobíte svůj jídelníček. Výběr potravin, jejich energetická hodnota a množství jídla - to všechno má na naše tělo a jeho stav zásadní vliv.

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.




přidat nový recept